Ți-a căzut telefonul în apă? Expertul FixServis vă sfătuiește cum să procedați.
V-ați folosit telefonul la piscină sau la plajă și l-ați scăpat în apă? Nu vă faceți griji. Sunt șanse ca acesta să fie recuperat și să continue să funcționeze ca înainte. Cu toate acestea, trebuie să respectați câteva reguli. Un expert de la FixServis ne-a explicat cum să procedăm și la ce greșeli comune trebuie să fim atenți.
Chiar dacă telefonul dvs. este rezistent la apă, se poate deteriora. Mai ales dacă l-ați scăpat în apă sărată. Pentru a evita riscul de deteriorare totală, urmați acești pași simpli.
Dacă smartphone-ul dvs. cade în apă, nu va fi deteriorat din cauza lichidului în sine, ci din cauza scurtcircuitelor care apar în componentele interne. Pentru a evita aceste scurtcircuite, opriți complet telefonul cât mai curând posibil. Dacă este posibil, scoateți bateria. Acest lucru împiedică fluxul de electricitate în plăcile de circuite și în componentele individuale, eliminând riscul de descărcări. De asemenea, deschideți fanta pentru cartela SIM și scoateți-o.
Sfat practic: Dacă aveți un capac de protecție pe telefon, scoateți-l. Acest lucru îl împiedică să se usuce eficient.
Dacă v-ați scăpat telefonul în apă curată și proaspătă, puteți sări peste acest pas. Cu toate acestea, dacă a fost expus la apă sărată sau la un lichid care conține săpun sau alte substanțe chimice, clătiți-l sub un jet ușor de apă curentă după ce l-ați oprit.
Dacă nu l-ați clătit și doar l-ați lăsat să se usuce, substanțele chimice ar rămâne în circuite și ar putea face multe pagube. De exemplu, sarea din apa de mare va face ca aceste componentele interne să se corodeze mai repede, ceea ce va face ca telefonul să nu mai funcționeze mai devreme sau mai târziu.
Așezați telefonul pe un șervețel de hârtie sau pe o cârpă din microfibră și uscați-i ușor suprafața.
Atenție: când ștergeți, aveți grijă să nu apăsați niciun buton de pe dispozitiv. Dacă în placa de circuite mai există încă încărcătură electrică, ați putea provoca un scurtcircuit. De asemenea, evitați să scuturați telefonul sau să îl înclinați dintr-o parte în alta. Acest lucru nu vă va ajuta prea mult, dimpotrivă.
Așezați telefonul într-un loc sigur și lăsați-l să se usuce în mod natural. Nu încercați să accelerați procesul de uscare plasându-l în lumina directă a soarelui sau folosind un uscător de păr. Temperaturile ridicate pot deteriora unele componente.
Categoric nu încerca trucul cu orezul!
Pe internet, este posibil să întâlnești sfaturi conform cărora ar trebui să pui telefonul ud într-un recipient cu orez, care absoarbe umezeala și asigură o uscare mai rapidă. Cu toate acestea, acest truc poate face de fapt mai mult rău decât bine. Aceasta deoarece orezul conține amidon, care poate intra cu ușurință în mufa de încărcare, în microfon sau în alte componente și poate accelera ruginirea.
Sfatul expertului: Dacă doriți să accelerați uscarea telefonului, îl puteți pune într-un recipient cu pliculețe de silicagel. Acestea vor absorbi eficient umezeala, dar nu vor provoca deteriorarea componentelor.
Aduceți telefonul la cel mai apropiat centru de service, unde acesta va deschide telefonul și îl va curăța în mod profesionist. Nu vă recomandăm să porniți telefonul.
Dacă v-au căzut în apă căștile wireless, procedura este asemănătoare. Uscați-le suprafața cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă din microfibră și apoi lăsați-le să se usuce timp de cel puțin 24 de ore. Apoi puteți încerca să le încărcați.
Telefonul dvs. a rămas nefuncțional după ce a căzut în apă? Este posibil să fie nevoie să înlocuiți unele piese. Puteți găsi o selecție largă de componente de schimb în magazinul electronic FixShop. Dacă se întâmplă ca smartphone-ul dvs. să fie atât de deteriorat încât repararea lui să nu fie profitabilă, vizitați FixBazar pentru dispozitive recondiționate de calitate la prețuri avantajoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu