Cum îți dai seama că cineva vrea să îi vândă droguri copilului tău. Emoticoanele secrete folosite de traficanți - Foto în articol

Traficanții au un limbaj secret pentru a vinde droguri. Află în articol care este acesta.

Mai nou, rețelele de socializare au devenit magazine pentru traficanții de droguri, iar aceștia ar avea chiar și un limbaj secret pentru a vinde substanțe interzise copiilor. Așa se face că în spatele unor banale emoticoane se ascund reclame la droguri periculoase care pot pune viața tinerilor în pericol. Pentru a-și putea proteja copiii părinții ar trebui să știe să identifice aceste semne.

Ei bine, aflați că pentru fiecare tip de drog există un simbol. Pentru substanțele sintetice, spre exemplu sunt folosite inimioare, un fulger sau o bomboană.

În schimb, pentru cocaină se utilizează un fulg de nea, un diamant, o cheie sau bilă de biliard, iar în spatele unui emoticon cu balaur se ascunde o doză de heroină, potrivit specialiștilor antidrog.

Directorul ANA: E foarte important ca noi, adulții, să ne educăm și să învățăm acest limbaj 

Clienții care vor să comande o cantitate mare de droguri trimit simbolul biscuitelui.

Iar marfa puternică este reprezentată de o rachetă ori o bombă. 

Sursa fotografiilor: Capturi video Antena 3 CNN

"Se pot comanda oriunde. Curierul îți vine este doar la un clic distanță. (...) E foarte important ca noi, adulții, să ne educăm și să învățăm acest limbaj și să știm că dacă copilul nostru este în fața unui calculator nu înseamnă neapărat că este și în siguranță, chiar dacă noi îl vedem fizic în casă", mai spune Ramona Dabija, directorul Agenţiei Antidrog, pentru Antena 3 CNN.

Îngrijorător este că este că vârsta consumatorilor este din ce în ce mai mică. Potrivit statisticilor,  unul din 10 minori a consumat substanțe interzise cel puțin o dată. 

"Părinții trebuie să fie foarte atenți la aceste comunicări. În opinia mea, ar trebui să verifice telefoanele în permanență minorilor, pentru că, într-o modalitate inteligentă, așezată, non-intruzivă, non-agresivă, să identifice orice fel de emoticoane și orice fel de discuții", a spus Cătălin Ţone, expert antidrog. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel