CT Popescu: Băsescu nu are interes să fie invalidat guvernul Ponta III

Senior-editorul gandul.info, Cristian Tudor Popescu, consideră că președintele Traian Băsescu nu-și dorește invalidarea Guvernului Ponta III, iar toată această discuție despre programul de guvernare vizează doar "ciupirea câtorva puncte negative în zona PSD și dacă se poate să-și aducă el niște puncte".

În opinia jurnalistului, exprimată în ediția de marți seară a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, președintele Traian Băsescu încearcă să pună presiune pe Guvernul Ponta pentru a accepta în programul de guvernare solicitările UDMR, ceea ce ar atrage numeroase critici.

"Dl Băsescu nu cred că vrea să meargă până la invalidarea acestui guvern, în vreun fel sau altul. Nu acesta este scopul său. N-ar fi ceva care să-i aducă puncte electorale. Dacă va fi acceptată contestația depusă de PMP și PDL, care au făcut cu mâna lor ceea ce dorea președintele, guvernul ar fi invalidat în Parlament și dl Băsescu ce ar urma să facă: vine cu un premier care să contrazică o majoritate de 60% și care este respins, ne ducem în alegeri anticipate? E ceva care să bucure populația? O astfel de obstrucție din partea președintelui pentru a se instala un guvern cu 60% nu este fezabil. Dl Băsescu a spus la sfârșit că vrea să mai câștige sau mai degrabă să depuncteze, să pună presiune pe guvernul Ponta cu cererile UDMR. Acesta era tot scopul discuției despre programul de guvernare. Dorește să fie explicit prezente în programul de guvernare solicitările UDMR privind UMF Tg Mureș, privind steagul secuiesc, statutul minorităților etc., asta fiind un motiv de depunctare în ochii opiniei publice a PSD și a acestei noi majorități. (...) O să mai fie niște hărțuieli și mâine, dar, practic, nu se poate duce până la invalidarea guvernului. Nu ăsta este interesul lui acum", a declarat CT Popescu.

Totodată, senior-editorialistul gandul.info este convins că tot acest "joc" al președintelui Băsescu va unul foarte scurt, pentru că o tergiversare nu i-ar aduce niciun avantaj.

"Nu cred că o va întinde foarte mult, s-ar întoarce împotriva lui. Orice cetățean vede că ăia sunt 60%, dar președintele nu-i lasă să guverneze. Președintele nu poate continua mai ales că el însuși a spus condițiile grave și tensionate externe care reclamă un guvern stabil cât mai repede. Va fi un joc care va dura puțin. Va fi instituit acest guvern, dar dl Băsescu încearcă cu acest joc să mai ciupească câteva puncte negative în zona PSD și dacă se poate să-și aducă el niște puncte", a conchis jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel