Președintelui ales Klaus Iohannis trebuie să-și aleagă colaboratorii care-l vor însoți la Cotroceni, context în care Cristian Diaconescu, fost șef al cancelariei prezidențiale, și Ionuț Vulpescu, fost consilier al lui Ion Iliescu, au vorbit la Digi 24 despre importanța consilierilor prezidențiali, dar și despre remunerarea acestor funcții.
În opinia lui Cristian Diaconescu, echipa de consilieri a președintelui este ca un fel de „Guvern bis", pentru că atunci când relația dintre șeful statului și premier este proastă, atunci trebuie ca influența consilierilor prezidențiali să crească.
„Aparatul tehnic, e bine să se știe, sunt oameni plătiți cu 10-12 milioane pe lună (lei vechi – n.red.) cărora le ceri să muncească chiar și zece ore, să fie cu arma la picior în orice moment, și pentru care sărbătoarea zilei naționale din nu știu ce țară, pentru că ai pierdut sărbătorirea și cineva n-a anunțat și președintele nu a trimis o scrisoare de felicitare, ei bine acel om își pierde locul de muncă", a exemplificat Cristian Diaconescu.
Fostul consilier a mai spus că salariul este „de mizerie" și că este greu de atras tinerii în acest domeniu, mai ales pe cei din străinătate.
„Trăim într-un soi de ipocrizie. Dacă lucrează la Președinție, are nu știu ce calitate. N-are niciun fel de calitate. E un salahor intelectual profesionist. Exact situația din Ministerul de Externe, pentru că am înțeles că în alte ministere lucrurile nu stau chiar așa. Sunt ministere în care șeful de serviciu are salariu mai mare decât președintele României", a punctat el.
Ce spune Ionuț Vulpescu
Și Ionuț Vulpescu, fost consilier al lui Ion Iliescu, consideră că "în momentul în care vezi care e nivelul de salarizare te mai gândești, dar că miza în a fi consilier prezidențial nu o reprezintă salarizarea.
„E o relație de încredere pe care o ai cu președintele. Asta este fundamentală. Și nu atât dimensiunea politică, contează foarte mult și aceea personală", a spus Ionuț Vulpescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu