Cîţu: Sesizăm CCR privind moțiunea de cenzură

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a făcut noi declaraţii legate de criza politică. 

UPDATE: Executivul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, a anunţat premierul Florin Cîţu, miercuri, la finalul BPN al PNL.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, că niciun parlamentar liberal nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru 'dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu'.

'Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se va supune sancţiunilor statutare', a arătat el într-o declaraţie de presă.

Premierul a menţionat că parlamentarii PNL vor fi mandataţi să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sau la şedinţele Birourilor permanente reunite în care se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS - AUR, despre care spune că este 'depusă nelegal, până la verificarea legalităţii semnăturilor'. 

----

"Astăzi avem un BPN unde vom avea câteva rezoluţii. În primul rând o decizie ca toţi parlamentarii PNL să susţină, prin toate demersurile, Guvernul PNL, ca niciun parlamentar al PNL să nu facă vreun demers în Parlamentul României împotriva propriului guvern, indiferent de funcţia pe care o au, fără scuze, constituţionalitate şi aşa mai departe. Curtea Constituţională spune ce e constituţional şi ce nu e, nu noi.

În al treilea rând, o decizie clară: PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar pentru toată lumea!", a declarat, miercuri dimineaţa, premierul Florin Cîţu. 

Barna: Întâlnirea cu preşedintele Iohannis - mai degrabă formală, nu s-au prezentat soluţii sau scenarii

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis a fost "mai degrabă formală", în care nu s-au prezentat soluţii sau scenarii.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Barna a arătat că şi-ar fi dorit ca întâlnirea cu preşedintele să aibă loc în urmă cu mai multe zile, iar Klaus Iohannis să îşi exercite rolul de mediator.

"Din păcate - şi sunt dezamăgit din cauza asta - s-a dovedit a fi o întâlnire formală. Spun, o întâlnire benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize generate miercurea trecută şi am exprimat foarte clar poziţia USR PLUS, conform căreia ieşirea din criză se poate realiza foarte rapid, printr-un nou premier, propus de partenerul PNL din coaliţie şi continuarea coaliţiei. Cam aici s-a terminat partea de conţinut a dialogului pe care l-am avut cu preşedintele. Nu s-a prezentat vreo soluţie, nu s-au analizat scenarii. A fost o întâlnire mai degrabă formală, în care am trecut în revistă situaţia", a precizat liderul USR PLUS.

Întrebat care a fost răspunsul preşedintelui Iohannis, la solicitarea USR PLUS ca Florin Cîţu să nu mai deţină funcţia de premier, Dan Barna a arătat că a fost adus în discuţie congresul PNL.

"Răspunsul a fost legat de acest congres al PNL, care din păcate blochează o ţară întreagă. Vom mai reveni la discuţii în perioada următoare, vedem ce se mai întâmplă", a spus el.

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi vicepremierul demisionar Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, care a avut loc la Palatul Cotroceni, s-a încheiat după peste o jumătate de oră de discuţii.

Luni, şeful statului a avut o întâlnire şi cu premierul Florin Cîţu pe tema crizei guvernamentale.

În cursul zilei de marţi vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile la Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel