Ce vor obține sindicaliștii din Finanțe la întâlnirea de joi cu ministrul Boloș în urma grevei de avertisment și a protestelor

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală 'Solidaritatea' se vor întâlni joi după-amiaza cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, în urma grevei de avertisment şi a pichetării Ministerului Finanţelor, acţiuni care au avut loc marţi, informează Blocul Naţional Sindical, organizaţie la care este afiliată Federaţia.

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au protestat marţi solicitând păstrarea locurilor de muncă, a veniturilor şi a statutului propriu.

Greva de avertisment şi pichetul de marţi au venit după ce, în 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem. 

'Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu', a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală 'Solidaritatea', Dorin Modure.

El a afirmat că acestea nu sunt cereri nerealizabile şi că au oferite soluţii pentru solicitări, iar 'următorul pas posibil este greva propriu-zisă'.

'După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă', a declarat Dorin Modure.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem. 

Conform sindicaliștilor, ordonanța pregătită de guvern, care îi nemulțumește, conține prevederi referitoare la:

Plafonarea sporului de condiții vătămătoare la 1000 de lei

Indemnizația de hrană nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 leiVoucherele de vacanță nu se mai acordă celor cu venitul brut peste 10.000 lei

Anularea posturilor vacante

Desființarea biroului și funcției de șef birou

Normative personal: 10 funcții de execuție pentru serviciu, 20 funcții de execuție pentru direcție, 40 funcții de execuție pentru direcție generală.

Sindicaliştii solicită egalizarea salariilor la nivel maxim în plată şi introducerea în legea salarizării a familiei ocupaţionale finanţe, cu o grilă de salarizare corespunzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel