Rezultatul comunicat de Institutul Cantacuzino nu are relevanță pentru ancheta în cazul bebelușilor internați cu sindrom hemolitic uremic, susțin surse apropiate investigatorilor. Tulpina descoperită la un copil infectat cu E Coli este diferită de cea descoperită în proba de brânză de vaci, a anunțat miercuri conducerea IC Cantacuzino.
Rămâne, însă, în picioare descoperirea din proba de brânză de vaci luată de la supermarketul din Argeș. În această probă a fost identificată o contaminare cu E Coli patogen. În acest moment este investigat întreg lanțul de producție, distribuție și vânzare, de la muncitorii de ferme până la vânzătorii din magazin. E Coli descoperită în proba de brânză de vaci ar fi putut declanșa îmbolnăviri spun investigatorii.
Ancheta epidemiologilor și a medicilor veterinari este dublată de o anchetă judiciară, întrucât s-au produs trei decese la Spitalul Marie Curie.
Specialiștii caută legături între cazurile de îmbolnăvire din Dolj și Argeș, având susținerea unei echipe de experți internaționali. Un rezultat al acestor investigații va fi publicat până la sfârșitul săptămânii, potrivit unor surse din Ministerul Sănătății.
Din cauza administrării de antibiotice înainte de efectuarea coproculturii, germenul care a cauzat sindromul hemolitic uremic nu a putut fi izolat în majoritatea cazurilor internate la Marie Curie. Chiar dacă E Coli a dispărut după antibioterapie, toxina Shiga, produsă de bacterie, a declanșat reacții hematologice în lanț, care au dus la afectarea rinichilor și la afectări neurologice.
Administrarea de antibiotice și medicamente care inhibă motilitatea digestivă nu este recomandată în cazul sindromului diareic la copiii mici, tocmai pentru a preveni eliberarea de endotoxine cu efecte sistemice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu