Capitala europeană cu cele mai mici facturi la electricitate și gaze naturale. Pe ce loc se află Bucureștiul

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Budapesta este capitala europeană în care facturile la energie electrică și gaze naturale sunt cele mai scăzute.

Balázs Orbán, directorul politic al premierului Viktor Orbán, a distribuit un sondaj pe Twitter în care arată că Budapesta este capitala europeană în care oamenii plătesc cel mai puțin pentru energie.

Potrivit graficului împărtășit de politician, Bruxelles, sediul UE, care a introdus sancțiuni la energie, este locul unde oamenii plătesc cel mai mult pentru electricitate, în timp ce Suedia este țara în care oamenii plătesc cel mai mult pentru gaze naturale.

În postarea sa, Balázs Orbán a mai spus că guvernul va continua să lucreze în 2023 pentru a se asigura că ungurii continuă să plătească cel mai puțin pentru energie.

Ungaria are un plafon de preț pentru utilități din 2013, iar vara trecută guvernul a anunțat că va menține plafonul de preț pentru gospodării până la consumul mediu, adică 214 kilowați-oră pentru electricitate și 144 de metri cubi de gaze naturale pe lună. Consumul care depășește acest nivel este acum facturat la prețurile pieței.

Ungaria a reușit să livreze cetățenilor săi energie ieftină prin accesul la gaz și petrol rusesc ieftin. De asemenea, premierul ungar Viktor Orbán susține că ar trebui să se renunțe sancțiunile împotriva Rusiei, ceea ce spune el ar reduce inflația în UE cu aproximativ jumătate.

„Sancțiunile impuse ca răspuns la război și prețurile uriașe ale energiei care rezultă împing toată Europa către declinul economic și recesiune. Acest lucru amenință toate țările UE. Întrebarea este, poți să stai departe de acest lucru? Strategia maghiară este de a evita”, a spus Orbán într-un discurs chiar înainte de sfârșitul anului 2022, conform RMX.

În ceea ce privește România, și Bucureștiul se află printre capitalele cu cele mai scăzute prețuri, cu 6,31 euro/kWh la gaze naturale și 16,27 euro per kWh la curent. Astfel, din 26 de capitale, Bucureștiul se află pe locul 21 la gaze naturale și pe locul 24 din 29 la curent electric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel