Campion mondial la Rugby, de acord să îşi doneze creierul pentru cercetare. Nu îşi aminteşte performanţele din carieră

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Steve Thompson, fost campion mondial la Rugby cu naţionala Angliei, a fost diagnosticat cu demenţă precoce. Acesta a fost de acord, astfel, să îşi doneze creierul pentru cercetare. 

Sunt de acord ca după moarte creierul meu să facă obiectul unei cercetări ştiinţifice privind encefalopatia traumatică şi traumele cerebrale. În acest fel sper ca rugbyul să devină un sport mai sigur. Ofer spre studiu creierul meu pentru ca viitorii jucători de rugby să nu mai treacă prin ceea ce trec eu. Doresc ca cercetătorii să poată dezvolta tratamente mai bune şi să existe modalităţi de a face jocul mai sigur, a spus Thompson, citat de Agerpres.

Steve Thompson, fost jucător al naţionalei de rugby a Angliei, în vârstă de 43 de ani, a dezvăluit la finele anului anul trecut că a fost diagnosticat cu demenţă precoce şi că nu-şi mai poate aminti că a câştigat cu trandafirii Cupa Mondială din 2003. Acesta a afirmat că a ajuns în această situaţie chiar din cauza sportului. 

Se cere protejarea jucătorilor 

Thompson, alături de alţi rugbyşti, au dat în judecată organismele sportive care se ocupă cu desfăşurarea meciurilor de rugby.

World Rugby şi Federaţia engleză de rugby au precizat că iau în serios siguranţa jucătorilor şi că au implementat măsuri pentru prevenirea accidentărilor.

"Informaţiile despre o posibilă acţiune colectivă în numele unor foşti jucători de rugby ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toate sporturile de contact", declara tot atunci Peter McCabe, director executiv al Headway, un grup de campanie care se ocupă de problema leziunilor cerebrale.

"În Statele Unite s-au luat măsuri asemănătoare pentru a obliga NFL să recunoască gravitatea problemei şi să accepte că pur şi simplu trebuie să se schimbe pentru a proteja mai bine sănătatea jucătorilor pe termen scurt şi lung", arăta McCabe, citat de Digisport.ro.

Număr uriaş de oameni afectaţi de demenţă 

Peste 55 de milioane de persoane din lumea întreagă sunt afectate în prezent de demenţă, o maladie neurodegenerativă care provoacă pierderea memoriei şi generează costuri globale de 1,3 trilioane de dolari pe an pentru sistemele de sănătate, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, citat de Agerpres.

Această boală, care avansează progresiv, poate fi cauzată de un accident vascular cerebral, leziuni la nivelul creierului şi maladia Alzheimer. Odată cu îmbătrânirea populaţiei generale, numărul estimat al persoanelor afectate de demenţă va creşte la 78 de milioane până în anul 2030 şi la 139 de milioane până în anul 2050, a anunţat OMS într-un raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel