Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a afirmat miercuri că la momentul construcţiei bugetului de stat pentru anul viitor pensiile speciale pentru parlamentari nu au fost luate în calcul, arătând că bugetul se construieşte pe baza actelor normative în vigoare.
'Pensiile speciale nu erau votate şi ca atare nu au fost (luate în calcul - n.r.) la acel moment, dar discutăm când legea va fi publicată. Ea trebuie considerată. Să vedem forma în care va fi publicată', a spus Dragu, la Palatul Parlamentului.
Ea a precizat că acest proiect de lege era cunoscut, dar a subliniat că 'bugetul se construieşte pe baza actelor normative în vigoare'.
[citeste si]
Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, marţi, cererea de reexaminare a preşedintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor. Proiectul de lege a fost adoptat cu amendamente, cu 287 voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' şi cinci abţineri. Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaţilor şi senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat. 'Deputaţii şi senatorii beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.
Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar. Nu beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie prevăzută la art. 289 - 291 din legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru infracţiunile prevăzute la art. 254 - 257 din legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările şi ulterioare', mai prevede acest proiect de lege.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News