Admitere școli de poliție. Crește numărul de locuri

Guvernul a adoptat miercuri, la propunerea ministrului Carmen Dan, o Hotărâre care prevede creşterea cifrei de şcolarizare la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul Ministerului de Interne.

Cifra de şcolarizare pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne va fi crescută, prin Hotărârea de Guvern, la 8.190 de locuri pentru anul şcolar 2017-2018, prin organizarea a trei sesiuni de admitere. 

Prevederea nu vizează Academia de Poliţie "Alexandru I. Cuza" care este singura instituţie de învăţământ a MAI pentru formarea ofiţerilor de poliţie, poliţie de frontieră, pompieri şi jandarmi. 

Până în prezent, şcolilor de agenţi şi subofiţeri din MAI le era alocat un număr 1.434 de locuri pe an, însă, în momentul de faţă, deficitul de personal se situează la peste 20.000, acesta fiind accentuat de ieşirile la pensie din ultimii ani. 

Reducerea perioadei de școlarizare

Totodată, la nivelul MAI, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, s-a decis reducerea perioadei de şcolarizare în şcolile de agenţi şi subofiţeri de la 2 ani la 1 an, prevedere care se aplică din acest an. 

În acest mod, promoţia 2016-2018 va finaliza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fie încadrată de la începutul anului viitor. Prin această modificare, promoţiile vor putea ajunge la un număr de 3.000-5.000 absolvenţi anual. 

Pentru dezvoltarea pregătirii profesionale, agenţii de poliţie vor putea urma programe de formare continuă, aşa cum este cursul de pregătire tactică, care se desfăşoară în prezent la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 

"Hotărârea de Guvern adoptată astăzi face parte dintr-un pachet legislativ şi managerial care va fi aplicat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne având ca scop reducerea deficitului de personal, creşterea gradului de protecţie a angajaţilor şi îmbunătăţirea dotărilor pe care angajaţii MAI le au la dispoziţie. (...) Demersul, iniţiat de MAI şi susţinut de Guvernul României, presupune un efort susţinut al personalului cu atribuţii în sistemul de formare profesională iniţială, aspect pentru care, în perioada imediat următoare, atenţia factorilor decizionali de la toate nivelurile ierarhice va fi concentrată pe susţinerea asigurării resurselor instituţionale necesare în procesul didactic", se mai precizează în comunicat, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel