Un pui de urs a semănat panică în Montreal și a pus pe jar zeci de poliţişti și pompieri. VIDEO

Pui de urs Montreal / Foto: Unsplash
Pui de urs Montreal / Foto: Unsplash

Un pui de urs a semănat panică în Montreal. Operaţiunea de urmărire a mobilizat zeci de poliţişti și pompieri, iar animalul a fost prins după câteva ore.

Un pui de urs negru a pus pe jar duminică pentru câteva ore un întreg cartier din zona metropolitană a Montrealului înainte de a fi capturat după câteva ore de urmărire prin grădini şi copaci, informează Agerpres, citând AFP.

Alertată la începutul după-amiezii, poliţia a închis imediat mai multe străzi dintr-un cartier din Dorval, o comună situată la vest de Montreal, unde se află aeroportul internaţional Pierre-Elliott-Trudeau, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei din Montreal, Raphael Bergeron.

Puiul de urs a mobilizat zeci de pompieri și polițiști



Locuitorii din zonă au fost rugaţi să rămână în casele lor, apoi a început operaţiunea de urmărire a puiului de urs, care a mobilizat câţiva zeci de poliţişti, pompieri, agenţi de intervenţie de la ministerul responsabil pentru fauna sălbatică şi voluntari de la asociaţia Sauvetage animal rescue.

Animalul, un pui de urs doar câteva luni, a fost "încercuit în curtea unei reşedinţe", însă apoi s-a refugiat în vârful unui copac, a precizat purtătorul de cuvânt.

VEZI ȘI: Un urs a speriat localnicii din Tocile, județul Sibiu. ISU a transmis mesaj RO-ALERT

 

Puiul de urs, adormit de tranchilizant



Puiul de urs a fost împuşcat cu tranchilizant, însă acesta nu a avut efect imediat.

"I-au fost administrate trei doze de sedativ, dar ursul a rămas alert şi a coborât din copac înainte de a fugi într-o altă curte", a declarat asociaţia Rescue animal rescue pe Facebook.

Ursul a ajuns într-un sfârşit într-un copac, la o înălţime mică, unde a adormit. Pompierii erau gata să desfăşoare perne gonflabile în caz că ar fi căzut. Animalul a fost capturat în jurul orei 19:30, spre uşurarea întregului cartier.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, prezenţa unui urs atât de aproape de metropola Montreal, în special într-o zonă urbană apropiată de un aeroport, este "foarte rară".

VEZI ȘI: Pui de urs învelit în uniforma de poliţie. Imaginile zilei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel