EXCLUSIV  Tentativă de JAF acasă la senatorul Marinescu. Șocul abia apoi a venit: Vă amendăm în fiecare zi până când renunțați la câine

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Senatorul Marius Marinescu a găsit poarta deschisă, cu închizătoarea forțată. Norocul a fost alarma de securitate care bloca ușile casei. 

Odată cu o tentativă de jaf la casa senatorului Marius Marinescu, a ieșit la suprafață faptul că orice iubitor de animale poate primi amendă dacă însoțitorul său necuvântător îi deranjează pe vecini. 

”Dețin o informație foarte utilă pentru iubitorii de animale din Sectorul 1. Există o hotărâre de Consiliu, care prevede sancțiuni între 300 și 500 de lei, pentru persoanele care dețin animale de companie, în caz că latră câinele, miaună pisica sau cântă papagalul. Cine aplică aceste amenzi? Poliția locală! Hotărârea a fost emisă încă din 2008. 

Săptămâna trecută, pe data de 29 noiembrie, am fost la televiziune, la Realitatea Plus, de la ora 23 până la ora 1 dimineața și când am venit acasă am găsit poarta de la imobil deschisă, m-am uitat mai atent. Închizătoarea era dată peste cap, ruptă. Am chemat poliția și am făcut demersurile necesare. Niște hoți au încercat să îmi spargă casa. Nu au reușit fiindcă am alarmă montată în tot imobilul, dar au reușit să pătrundă în curte. A doua zi am sunat la poliția comunitară să întreb, dacă pot să mai aduc încă un câine în afară de cel pe care îl am pentru pază. Câinele nostru este deja bătrân și nu mai are reflexe bune. 

Cei de la Poliția Locală mi-au spus că pot aduce, dar dacă latră câinele și sesizează vecinii sau se autosesizează Poliția, dacă trece pe stradă, mă pot amenda în fiecare zi până renunț la câine”, ne-a declarat senatorul Marius Marinescu. 

Ce spune legea și cât este amenda

Marius Marinescu s-a arătat uimit de răspunsul primit din partea autorităților, care au fost ferme în privința dreptului de a deține un animal. Senatorul ne-a furnizat hotărârea de Consiliu care prevede faptele așa zise ilegale și sancțiunile care se aplică în aceste cazuri. Cităm și noi din textul hotărârii 131 din 2008: 

”Art.1. Constituie contravenţii săvârşirea de către persoanele fizice şi juridice, următoarele fapte, dacă nu au fost comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

a) Neluarea măsurilor corespunzătoare de către deţinătorii de animale (câini, pisici, animale economice etc.) în vederea eliminării disconfortului fizic sau psihic provocat colocatarilor sau vecinilor, prin numărul, agresivitatea sau zgomotele produse de animale sau prin lipsa de igienizare, concretizată prin neîndepărtarea mizeriei sau a mirosurilor neplăcute, provenite de la animale”, se arată în decizia Consiliului Sectorului 1. 

Având în vedere cele expuse, hotărârea mai prevede următoarele: 

”Art. 2. Faptele prevăzute la art. 1 se sancţionează după cum urmează: a) Faptele săvârşite la art. 1 literele a, d şi f se sancţionează cu amendă de la 25 lei la 500 lei”. 

Marius Marinescu face un apel către primarul sectorului 1, Clotilde Armand, consilierii locali ai Sectorului 1 și Prefectul Capitalei pentru a elimina acest articol abuziv. Dacă nu se iau măsuri „Federația de Protecție a Animalelor și a Mediului”, al cărui președinte fondator Marius Marinescu este, va ataca în contencios administrativ această hotărâre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel