Supereroii există şi în realitate. Omul Păianjen, simbolul rezistenţei împotriva dictaturii militare

Fotografie creată de Keenan Constance, de la Pexels
Fotografie creată de Keenan Constance, de la Pexels

Un bărbat din Sudan a luat în serios filmele cu supereroi şi a devenit chiar el unul. 

"Violenţa şi arestările nu îi vor opri pe tinerii activişti să reziste în faţa armatei care ne-a furat revoluţia", spune bărbatul care înfruntă gloanţele şi gazele lacrimogene în costumul lui Spiderman. 

Deşi nu îi pot spune numele pentru propria siguranţă, The Guardian spune că bărbatul a devenit simbolul protestelor care au început în ţara africană în octombrie 2021. 

În timpul protestelor, cel mai bun prieten al său a fost ucis de forţele securităţii, forţe care au fost acuzate şi de agresarea sexuală a femeilor, dar şi de vânarea activiştilor. 

De ce poartă costumul

 

Conform sursei citate, costumul este un omagiu pentru prietenul său, nu o deghizare. "Este un simbol al pierderii, dar îl poartă şi datorită poveştilor din copilărie, despre păianjenul care l-a protejat pe profetul Mahomed şi pe însoţitorul său ţesând o pânză la intrarea unei peşteri în care se ascundeau, ceea ce însemna că duşmanii lor puteau să treacă fără să vadă înăuntru", scrie The Guardian. 

Spiderman-ul de ocazie a fost printre sutele de mii de oameni ale căror proteste au dus în 2019 la căderea regimului dictatorial al lui Omar al-Bashir şi la impunerea unui guvern de tranziţie, dat jos printr-o lovitură militară de stat în octombrie 2021. 

"Armata şi partidele antirevoluţionare au furat revoluţia Sudanului. Sunt exact ca guvernele din ultimii 30 de ani, nu e nicio diferenţă între ei şi partidul lui Omar al-Bashir. Sunt dictatori şi tot ceea ce vor este controlul. Cu voia Domnului, vom învinge. Încercăm în continuare să eliberăm ţara, suntem neînfricaţi. Oamenii din Sudan, toţi, vor continua să înfrunte forţele de securitate şi gloanţele lor", a declarat bărbatul. 

Potrivit cineastului Phil Cox, Spiderman a devenit o reprezentare vie a atmosferei din această ţară. Costumul îi motivează pe protestatari şi simbolizează rezistenţa. 

"Poporul simte că atenţia s-a mutat în altă parte şi că sunt singuri. Dar nu renunţă. Au avut încredere, au încercat, iar acum cred că vor fi din nou dezamăgiţi de comunitatea internaţională", a punctat Cox. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel