SUA refuză Ucraina de teama escaladării conflictului cu Rusia

Sursa Foto YouTube NC Military
Sursa Foto YouTube NC Military

Departamentul Apărării al SUA consideră că utilizarea dronelor Grey Eagle MQ-1C ar putea provoca o intensificare suplimentară a conflictului și ar putea semnala Moscovei undă verde de la Washington pentru atacuri pe teritoriul Rusiei.

Administrația președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, nu intenționează să se conformeze cererii Kievului de a transfera drone avansate de atac în Ucraina.

Ziarul Wall Street Journal scrie că Departamentul Apărării al SUA consideră că utilizarea dronelor Grey Eagle MQ-1C de către forțele armate ucrainene ar putea provoca o intensificare suplimentară a conflictului și ar putea semnala Moscovei undă verde pentru Statele Unite ale Americii la atacuri pe teritoriul Rusiei.

Potrivit unor surse citate de cotidianul american, îngrijorarea crește și la Washington cu privire la soarta sistemelor de armament și a tehnologiilor militare trimise în Ucraina, care riscă să ajungă în mâinile unor grupuri armate sau țări adverse.

Un purtător de cuvânt al General Atomics, producătorul dronelor în cauză, a confirmat că a fost informat de decizia de la Casa Albă, dar a refuzat să comenteze zvonurile.

Publicația ucraineană, The Kiev Independent, a adăugat pe Twitter:

”Deși nu este esențial pentru decizie, oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că tehnologia din drone ar putea fi furată pe câmpul de luptă, a raportat WSJ. Atât Kievul, cât și membrii congresului american au împins administrația Biden să furnizeze Ucrainei dronele”.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, avertizează că Ucraina se confruntă cu o "nevoie acută" de echipamente pentru apărarea sa antiaeriană în "acest moment critic" în care Rusia loveşte masiv siturile sale energetice, transmite Agerpres. El a făcut aceste declarații vineri, la Kiev.

"Recunoaştem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic când Rusia şi forţele ruse lansează o ploaie de rachete şi de drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei ţări", a declarat Sullivan, în cadrul unui briefing de presă de la preşedinţia ucraineană.

În aceste ultime săptămâni, Rusia şi-a înmulţit loviturile asupra infrastructurilor energetice ucrainene, provocând pene de curent masive în întreaga ţară. Joi seară, 4,5 milioane de ucraineni erau privaţi de electricitate potrivit autorităţilor ucrainene. Vineri dimineaţă, numai la Kiev 450.000 de persoane erau lipsite de electricitate, potrivit primăriei capitalei.

ake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, avertizează că Ucraina se confruntă cu o "nevoie acută" de echipamente pentru apărarea sa antiaeriană în "acest moment critic" în care Rusia loveşte masiv siturile sale energetice, transmite Agerpres. El a făcut aceste declarații vineri, la Kiev.

"Recunoaştem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic când Rusia şi forţele ruse lansează o ploaie de rachete şi de drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei ţări", a declarat Sullivan, în cadrul unui briefing de presă de la preşedinţia ucraineană.
 Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel