Organizația Mondială a Sănătății a lansat în luna octombrie a patra ediție a Codului European Împotriva Cancerului, alăptarea fiind una dintre măsurile pe care le poți adopta cu scopul prevenirii acestei boli care amenință omenirea, scrie "Daily Mail".
Cercetătorii au demonstrat că alăptarea reduce riscul de cancer mamar la femeile trecute de 30 de ani. În perioada alăptării, organismul femeii încetează să mai producă hormoni, ceea ce reduce expunerea femeilor la estrogen și progesteron și, astfel, oferă o protecție în plus împotriva tuturor tipurilor de cancer care nu răspund la tratamente hormonale.
Astfel, șansele apariției cancerului ovarian sunt reduse în cazul femeilor care practică alăptarea, de aceea lactația trebuie prelungită cât mai mult timp cu putință.
Un studiu realizat de cercetătorii australieni pe 493 de femei diagnosticate cu această boală și 472 de femei sănătoase clinic, a demonstrate următoarele:
- Femeile care au alăptat copilul pentru cel puțin 13 luni au avut un risc cu 63% mai scăzut de a dezvolta cancerul ovarian decât cele care au alăptat mai puțin de șapte luni.
- Mamele care au avut trei copii și au alăptat în total 31 de luni au avut cu 91% mai puține șanse să dezvolte boala.
Pe lângă prevenirea cancerului, alăptarea prezintă numeroase avantaje, atât pentru mamă, cât și pentru copil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu