Sorana Cîrstea-Dayana Yastremska, scor final în semifinala WTA de la Lyon

Sorana Cîrstea pierde semifinala turneului  WTA de la Lyon
Sorana Cîrstea pierde semifinala turneului WTA de la Lyon

Sorana Cîrstea a fost învinsă de ucraineanca Dayana Yastremska în semifinala turneului WTA de la Lyon.

Yastremska (140 WTA, beneficiară a unui wildcard) s-a impus după două ore și 31 de minute de joc, scor 7-6(5), 4-6, 6-4.

După ce s-a confruntat cu unele probleme fizice în primul set, pierdut la tiebreak, cu 6-7 (5), Sorana Cîrstea a revenit și a egalat situația la seturi, câștigând actul secund cu 6-4, după ce fusese condusă cu 0-3.

În decisiv, Yastremska a avut 2-0 și 4-1, cu un break avans, însă la 5-3 a irosit 3 mingi de meci pe propriul serviciu, Cîrstea făcând break-ul.

În game-ul imediat următor, ucraineanca a replicat cu un nou break, cu care a închis meciul și a obținut calificarea în finală, unde o va întâlni pe chineza Shuai Zhang, favorita numărul 8.

Pentru prezența în semifinală, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 8.145 euro și 110 puncte WTA, care o vor aduce cel mai probabil pe locul 27 al clasamentului mondial.

Vezi și: Sorana Cîrstea s-a calificat  în semifinale de la Lyon. Ce se întâmplă cu Simona Halep

"Încă sunt undeva în nori, trebuie să-mi dau seama ce simt. A fost un meci foarte dificil. Am fost pierdută după ce am cedat acele mingi de meci, în setul al treilea, când eram pe propriul serviciu. M-am încurajat apoi și am simțit că pot totuși să câștig, mai ales pentru că am primit multă susținere din public. Nu m-am așteptat să primesc atât de multă susținere, când am plecat din Ucraina și am postat acele fotografii pe Instagram" - Dayana Yastremska după meci, purtând drapelul Ucrainei pe umeri.

„A fost un meci foarte greu", a spus Yastremska, după partida cu Cîrstea. „În setul al treilea, când am avut mingi de meci și am pierdut acel game, am fost un pic nemulțumită. M-am gândit că sunt terminată, am pierdut, pentru că nu mai am putere. Apoi toată lumea m-a susținut, m-a susținut și am simțit că pot să o fac.

Yastremska va lupta pentru al patrulea trofeu din carieră și primul după cel câștigat la Strasbourg 2019. Adversara ei, chineza Zhang, locul 64 WTA, este în căutarea celui de-al treilea titlu din circuitul WTA și primul după cel de la Guangzhou 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel