Sâmbătă, zeci de persoane s-au adunat în Piața Universității din Capitală pentru a protesta împotriva obligativității vaccinării anti-Covid-19, deși în România vaccinarea nu este obligatorie.
Sâmbătă, în jurul orei 15:00, s-au adunat zeci de persoane în Piața Universității și, potrivit România TV, în total sunt așteptate 'câteva sute'.
Protestul va avea loc până la 21:30, iar oamenii au în plan să meargă spre mai multe instituții importante precum Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.
Protestatarii poartă în mâini steaguri și au afișe prin care cer să fie oprită vaccinarea obligatorie.
În special, ei cer să nu fie vaccinați copiii în școli.
'Am patru nepoți și nu mi-e indiferent ce se va întâmpla cu ei. Ar trebui să iasă toți studenții, tot elevii, să-și ceară drepturile. Nu se poate să se facă vaccinarea forțată în școli. Și cum să nu se permită accesul fără vaccin sau teste PCR?', a spus unul dintre protestatari la RTV.
Amintim însă că vaccinarea nu este obligatorie și nimeni nu vaccinează copiii la școală fără acordul părinților - când vorbim de vaccinul Covid-19 sau alte vaccinuri care se fac în adolescență.
La începutul lunii septembrie, alte mici proteste au avut loc în Capitală, în speță în Piața Victoriei, în contextul crizei politice. Atunci, oamenii au cerut demisia premierului Florin Cîțu.
VEZI ȘI: Marius Manole suferă în Piața Victoriei
Părinții elevilor de peste 12 ani care se vor vaccina la școală pot descărca înainte formularele prin care își dau acordul pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor. Vaccinarea începe în școli pe 13 septembrie, iar în universități pe 1 octombrie.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marți, că vaccinarea în școli se derulează timp de 2 luni atât pentru învățământul preuniversitar, cât și pentru învățământul universitar pentru doza 1. Ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze.
În școli, vaccinarea începe pe 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar în universități începe la 1 octombrie și se termină pe 1 decembrie.
Universitățile pot organiza mai devreme punctele de vaccinare, spune medicul Valeriu Gheorghiţă. În școli, vaccinarea se va face fie cu echipa mobilă, fie se înființează cabinete proprii, fie școlile vor fi arondate centrelor de vaccinare din apropiere.
Copiii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii adulți, iar vaccinările se fac doar după exprimarea consimțământului. (Știrea, AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu