Ponta a luat trei decizii cruciale ca ministru interimar, în locul PNL

În cele două Guverne pe care le-a condus, premierul Victor Ponta și-a asumat în repetate rânduri conducerea interimară a unor ministere importante, lăsate vacante de miniștri liberali. Din postura de ministru interimar, Victor Ponta a luat trei decizii extrem de importante în locul reprezentanților PNL, scrie

1. Numirile procurorilor

În perioada 28 martie-15 aprilie, premierul a fost ministru interimar al Justiției, în așteptarea liberalei Mona Pivniceru. Din această ipostază, Victor Ponta a provocat un imens scandal în cadrul USL, când i-a numit pe:

  • - Tiberiu Nițu - procuror general;
  • - Laura Codruța Koveși - șef DNA;
  • - Alina Bica - procuror-șef DIICOT;
  • - Bogdan Licu - prim-adjunct al procurorului general;
  • - Codruț Olaru - adjunct al procurorului general;
  • - Georgiana Hossu - adjunct la DIICOT.

Vezi și: Top Țeapă: Ponta a reevaluat-o pe Kovesi, după ce a zdruncinat USL prin propunerea sa la DNA

2. Privatizarea CFR Marfă

În intervalul 12 iulie - 26 august 2013, Victor Ponta l-a succedat pe ministrul demisionar al Transporturilor, Relu Fenechiu.

În perioada în care premierul a fost interimar, la Ministerul Transporturilor s-au luat decizii importante cu privire la privatizarea CFR Marfă, notează sursa citată.

Victor Ponta i-a predat Ramonei Mănescu portofoliul de la Transporturi, iar privatizarea CFR Marfă a eșuat, noul ministru având o misiune ingrată, aceea de a constata eșecul, pentru că pașii esențiali ar fi fost deja parcurși din timpul predecesorului ei interimar.

3. Executarea lui Ghețea de la CEC Bank

În prezent, Victor Ponta este ministru interimar al Finanțelor, după demisia lui Daniel Chițoiu. Cu ocazia primei declarații din postura de șef la Finanțe, premierul a anunțat că-l va executa pe directorul CEC Bank, Radu Ghețea.

Decizia lui Victor Ponta vine în contextul în care Daniel Chițoiu a ieșit public să anunțe că Traian Băsescu l-a sunat să intervină pentru menținerea lui Radu Ghețea în fruntea CEC Bank.

Fostul ministru liberal a așteptat și nu a luat decizia de a-l da jos pe actualul director de la CEC Bank, în condițiile în care nu a primit niciun semnal din partea PNL în acest sens, însă Victor Ponta a fost promt și a acționat rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel