1150 de cercetași din București, Ilfov și Buzău au participat la o amplă acțiune de împădurire, produsă în imediata vecinătate a ruinei Arenei "Viscofil".
Sub deviza "Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor", circa 3,3 ha de teren (o fostă groapă de gunoi, în care au fost aruncate resturile de la cutremurul din 1977) au fost plantate cu material genetic din speciile stejar roșu, ulm, frasin, tei și sânger.
Proiectul reprezintă o inițiativă a Centrului Local cercetășesc "Lupii Ageri" Popești-Leordeni, desfășurat în parteneriat cu inițiativa națională pe bază de voluntariat "Plantăm fapte bune în România"și Consiliul Local Popești-Leordeni. Ca partener tehnic, pe bază de voluntariat, în proiect s-a alăturat Ocolul Silvic Brănești.
Activitatea în cauză a provocat și ecologizarea unei foste gropi de gunoi, ce se întindea pe o suprafață de cca 4,5 ha de teren.
În acest proiect, Consiliul Local Popești-Leordeni a pus la dispoziție suprafața de plantat precum și cheltuiala cu nivelarea solului, iar scarificarea a asigurată de Gelda Impex Agricultura. Proiectul este realizat strict din fonduri private, asigurate prin implicarea PFBRo și CL "Lupii Ageri" Popești-Leordeni! Partenerii naționali ai "Plantăm fapte bune în România" sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa și participă cu voluntari CEC Bank, Skanska, Daikin, Rossman, Eurosurvey, Philip Morris, KPMG, Rompharm, Eli Lilly, Biodeck, ErFi Kids, ProCiutescu.ro Production.
O speranță pentru un mediu mai curat
"Pe un teren aproape imposibil, a fost plantată ideea că nu doar blocuri se pot ridica într-o localitate, precum Popești-Leordeni. Pădurea, realizată de Cercetașii României, în colaborare cu alți 500 de parteneri Ai EcoAssist și cetățeni ai orașului, reprezintă o speranță pentru un mediu mai curat, un tampon pus între localitate și groapa de gunoi de la Glina. Suntem mândri că am reușit să mobilizăm atâta lume (cca 35% din cercetașii din România!), că faptele bune se vor oglindi generații întregi sub egida ONCR și așteptăm ca autoritățile locale din întreaga țară să ne provoace să înverzim și alte locuri. Aceste activități sunt o parte din angajamentul pe care cercetașul și l-a luat față de comunitate, să fie Gata Oricând! pentru a ajuta la dezvoltarea locului pe care îl calcă, în care trăiește" - Ovidiu Ciutescu, șef Centru Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News