Operațiune de salvare, motiv de scandal. Jandarmeria intervine după criticile lansate de Salvamont

Operațiune de salvare, motiv de scandal / Foto: Facebook Jandarmeria Vrancea
Operațiune de salvare, motiv de scandal / Foto: Facebook Jandarmeria Vrancea

Reprezentanții Jandarmeriei au reacționat după ce au fost acuzați de cei de la Salvamont Vrancea că și-au însușit meritele pentru salvarea unor sinistrați din timpul inundațiilor.

Pe 19 iunie, reprezentanții Jandarmeriei au anunțat pe Facebook faptul că au intervenit la Nereju, în Vrancea, pentru salvarea a 12 persoane izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. Ulterior aceștia au fost criticați de salvamontiști pentru că și-au însușit meritele pentru salvarea acelor oameni. Florin Sima, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Vrancea a venit cu o reacție pe marginea acestui scandal iscat între cele două instituții.

VEZI ȘI: Inundații. Jandarmii, criticați de salvamontiști: Se laudă cu acțiunea făcută de Salvamont. Jenantă atitudine! Eroi la privit!

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, explicații

"Referitor la această intervenție. Opt Jandarmi au participat la solicitarea ISU Vrancea pentru salvarea persoanelor aflate în pericol. Postare la care faceți referire a fost făcută pentru a evidenția acțiunea jandarmilor, fără a afirma că salvarea persoanelor a fost efectuată exclusiv de jandarmi. Postarea noastră a fost făcută după ce ISU Vrancea, coordonatorul principal al misiunii a dat toate detaliile privind forțele participante la această intervenție. Având în vedere că toate datele despre această intervenție erau publice, comunicarea noastră a urmărit informarea opiniei publice cu privire la acțiunea personalului nostru. În niciun moment nu am minimalizat participarea Serviciului Salvamont sau al celorlalți participanți: Poliția, Ambulanța... Nici aceștia nu au fost menționați pentru că informația era deja publicată oficial de către ISU Vrancea. De altfel, într-un mesaj pe pagina proprie de Facebook am recunoscut contribuția Salvamont la reușita acestei acțiuni și o facem și acum. De altfel, le adresăm mulțumiri tuturor celor care au participat, indiferent că au fost salvamontiști, că au fost pompieri sau medici. Avem o colaborare foarte bună cu Salvamont Vrancea.", a declarat  Florin Sima la Realitatea Plus.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont, a declarat că pe viitor toți participanții la astfel de misiuni ar trebui să fie mediatizați corect.

"Este totul în regulă. Cu siguranță dânșii își vor rezolva probleme acolo, pe viitor vor fi mai atenți și probabil că fiecare se va respecta instituțional. Noi să fim lăsați să ne facem treaba, dânșii să își facă treaba și într-un final cei care reușesc în astfel de acțiuni, să fie mediatizați corect.", a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel