O știre falsă, risc de război nuclear între Israel și Pakistan

O știre falsă a tensionat relațiile dintre Israel și Pakistan, ambele state având capacități nucleare. Știrea a fost publicată în data de 20 decembrie, de site-ul AWD News.

Potrivit presei britanice și italiene, o postare-avertisment, aparent realizată de ministrul israelian al Apărării a stârnit o replică dură de la Islamabad.

Site-ul amintit a publicat o postare a șefului Apărării israeliene, care spunea că dacă Pakistanul trimite trupe în Siria, sub orice pretext, Israelul va riposta folosind arma nucleară.

Reacția a venit patru zile mai târziu, când ministrul Apărării din Islamabad, Khawaja Mohammad Asif, a transmis la rândul său o avertizare Israelului: "Pakistan este un stat nuclear”. Replica israeliană a liniștit lucrurile, precizând că articolul de la care a pornit disputa este în întregime inventat.

Nu este prima oară când știrile inventate în online determină reacții în lumea reală. La începutul lunii decembrie, o știre falsă despre un copil abuzat a determinat un schimb de focuri într-o pizzerie din Washington.

Nu doar site-uri obscure se pretează la acest gen de glume sinistre. Televiziunea britanică Sky News a regizat o astfel de știre privind traficul de arme în România. DIICOT îi anchetează pe românii care au ”jucat” în filmul Sky News, dar echipa britanică pare a fi de neatins de cître autoritățile de la București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel