28.000 de români mor anual din cauza aerului poluat, iar un milion de compatrioți suferă de afecțiuni respiratorii.
Agenţia Europeană a Mediului informează că, anual, 28.000 de români mor din cauza anumitor probleme cauzate de aerul poluat cum ar fi bronşitele, astmul sau bolile cardiovascule, iar aproximativ un milion de români suferă de afecţiuni respiratorii, relevă România TV. Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale din Europa, iar în Iaşi şi în Braşov nivelul particulelor care provin de la emisiile poluante generate de industrie şi trafic depăşeşte, zilnic, nivelul maxim acceptat de legislaţie.
[citeste si]
Tabagismul, pe primul loc
Societatea Română de Pneumologie estimează că numărul persoanelor care suferă de astm a ajuns la aproape un milion, adică aproape 6% din populaţia României, iar poluarea este, după tabagism, a doua cauză majoră de afecțiuni respiratorii.
Specialiştii atrag atenţia că aerul din interior poate fi de două până la cinci ori mai poluat decât cel de afară, precizând că praful de casă conţine acarieni, minerale din exterior şi alte particule are pot să declanşeze reacţii alergice severe şi astm. S-a constatat că, în medie, într-o casă obişnuită, se strâng 18 kilograme de praf, într-un singur an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu