Medic, situație disperată la Buzău: Avem nevoie de acest lucru

Despre medicul Victor Ionita, seful sectiei AFI din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau se pot spune foarte multe. Este medicul potrivit la locul potrivit, fara reactii adverse, cu mult bun simt aplicat in relatiile medic – pacient si medic-personal ATI, profesionist desavarsit, gospodar si cu spirit civic si comunitar. 

Putem spune că în scurt timp o să va integraţi în al patrulea mandat de consilier municipal. Având în vedere vechimea dumneavoastră şi implicarea în administraţia locală, situaţia în fapt vine cu mai multe obligaţii faţă de comunitate?

Implicarea mea în viaţă comunităţii căreia îi aparţin s-a făcut şi se face pe mai multe planuri. În primul rând pe cel profesional, unde încerc, alături de colegii mei, să apărăm sănătatea buzoienilor atunci când este nevoie. Pe plan social, unde am fost parte la dezvoltarea mai multor proiecte care să se adreseze unor categorii sociale marginalizate : copii cu dizabilităţi, vârstnicii, persoanele fără adăpost. Pe plan politic, nu în ultimul rând, am făcut şi sper să pot face parte în continuare din echipa administrativă care a adus Buzăul pe un loc onorabil între municipiile României. Sigur că mai sunt destule lucruri de făcut şi, din acest punct de vedere, consider că am încă multe obligaţii faţă de comunitate.

În primele trei mandate aţi activat în echipa condusă de Constantin Boşcodeală. Acum ati acceptat, fără ezitare, să lucraţi alături de echipa condusă de inginerul Constantin Toma. De ce ?

Eu sunt un om de echipa, întotdeauna m-am simţit bine alături de colegii şi prietenii din partid. De asemenea îmi cunosc limitele dar şi locul unde pot servi cel mai bine comunitatea. De aceea, am decis că cel mai bine dl. Toma Constantin poate conduce Primăria Buzău, oferindu-i ajutorul şi experienţă mea în calitatea de consilier municipal.

Veţi lucra cu o echipa nouă, cu oameni noi, cu alte viziuni şi strategii privind dezvoltarea municipiului. Cum apreciaţi că se vor derula ostilităţile în nouă formulă condusă de inginerul Constantin Toma ?

Într-adevăr echipa care se prefigurează este o echipa puternică, care poate sprijini întreagă activitate a Primarului, inclusiv prin propunerea de proiecte proprii ale Consiliului Local. Deoarece activitatea primarului este în primul rând administrativă, adică în scopul rezolvării problemelor comunităţii, mă aştept mai degrabă la cooperare şi mai puţin la ostilitate din partea celorlalte forţe politice care îşi vor trimite membrii în Consiliu.

Care dintre noile proiecte vi se par mai aproape de oameni, mai aproape de buzoieni ?

Toate proiectele propuse, în toate mediile: economic şi de afaceri, dezvoltare comunitară şi regională, socială, învăţământ, sănătate, sunt valoroase şi răspund unor necesităţi ale buzoienilor. Noi ne angajăm că împreună cu Primarul să le ducem la bun sfârşit.

Cei mai mulţi dintre buzoieni va cunosc doar că medicul care conduce secţia AŢI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Însă, puţini cunosc faptul că sunteţi un apropiat al celor de vârstă a treia şi că parte din puţinul timp liber avut la dispoziţie acordaţi, de ani buni, asistenţă medicală gratuită unor persoane greu încercate. Ca bun cunoscător a situaţiei reale din rândul persoanelor de vârstă a treia, ce credeţi că poate fi făcut de comunitate pentru că ultimii ani din viaţă să fie mai ceva mai buni şi mai frumoşi ?

Complexul de îngrijire a vârstnicilor Margiloman este unul de succes, validat de trecerea vremii şi model pentru alte centre similare care au apărut în ţară. Este un proiect care a fost dezvoltat după un sistem belgian, cel mai performant, după părerea mea, la nivel european. Acest complex are nevoie în continuare de dezvoltare pentru creşterea calităţii îngrijirilor oferite beneficiarilor: un spaţiu mai generos, mai mult personal, posibilitatea de a găzdui mai multe persoane. În acest sens eu am susţinut şi susţin că este posibilă preluarea vechii Maternităţi de la Consiliu Judeţean şi transformarea ei într-un asemenea centru.

Apreciaţi că este oportun că la nivel de comunitate să funcţioneze un Spital Municipal ?

În comunităţile mari, cum este şi municipiul nostru, întotdeauna este necesar şi un Spital Municipal, acesta putând rezolva şi alte probleme decât Spitalul judeţean. Dar problema principala nu este construcţia, ci personalul care o poate deservi. Ori noi nu avem suficienţi medici şi asistente nici pentru Spitalul judeţean! Cred că mai benefică ar fi o cooperare constantă între Primărie şi Consiliul Judeţean pentru finanţare, deoarece pacienţii care ajung în spital sunt şi ai oraşului dar şi ai judeţului. Spitalul Judeţean are nevoie de dezvoltare, noi, că medici avem multe competenţe pe care nu le putem realiza din cauza lipsei finanţării.

Cum credeţi că va arată mediul social buzoian peste patru ani, adică după primul mandat al domnului Toma ?

Sunt convins că energia şi disponibilitatea completă a noului Primar, combinate cu echipa puternică de Consilieri municipali va reuşi, în următorii patru ani să dea măsură valorii noastre şi să creeze un mediu economico-social mai bun şi mai sigur pentru toţi buzoienii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel