Lovitură pentru George Simion la alegerile viitoare, desigur... dacă va mai ajunge la urne

Simion
Simion

La alegerile viitoare, dacă va mai ajunge acolo, George Simion va avea o surpriză ușoară.

George Simion este plăcut de un număr relativ mic de oameni pentru că liderul AUR „dă” în politicienii de care ei s-au săturat, cum ar fi cazul cu  ministrul Virgil Popescu, când l-a agresat în Parlament.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că George Simion s-ar putea să nu mai ajungă la urne.

„S-a văzut cu 17% în sondaje, dar eu zic că lumea nu-l iubește pe George Simion. Îl folosesc unii ca vot sancționator. Sunt nemulțumiți de X și Y. Și oamenii gândesc așa: Păi și cine dă mai tare în ei? Simion. Scrie acolo că-l votez. George Simion va avea o mare dezamăgire la urne, dacă va mai ajunge acolo pentru că, poate, organele statului, aici mă refer la Parchetul General, își vor face datoria în cazul negării Holocaustului. Și atunci se termină tot”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

„Eu consider, de asemenea, și că (n.r. - cei de la AUR) au făcut interesele Rusiei la protestul de duminică”, a adăugat Ioana Constantin la DC News.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, printr-un comunicat de presă, că au deschis dosar penal in rem (este cercetată o faptă, nu o persoană, n.red.) pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului, spunând că este o „temă minoră”.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, se arată în comunicatul Parcehtului.

Potrivit legii, negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

În comunicatul invocat de procurori, AUR spune că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore” care „au fost ridicate la rangul de materii”, în ceea ce califică a fi drept o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel