Investiția în criptomonede în 2024 - un ghid pentru începători

Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Bitcoin-ul și alte criptomonede digitale apar din nou și din nou în atenția mass-media. Acum există și stocuri de sisteme de plată criptate la bursă. Ce este mai exact criptomoneda? Cum funcționează banii digitali în contrast cu monedele și bancnotele? Continuă să citești acest  material și vei afla singur dacă merită să investești în criptomonede în 2024!

Bitcoin și alte criptomonede digitale se află din nou și din nou în centrul atenției mass-media. Acum există chiar și stocuri de sisteme de plată cu criptomonede pe burse. Ce este mai exact criptomoneda? Cum funcționează banii digitali, spre deosebire de monede și bancnote? Citește mai departe și află singur dacă merită să investești în criptomonede în 2024!

Ce oportunități oferă criptomonedele?

Atât experții financiari, cât și cei interesați de această tehnologie monitorizează îndeaproape modul în care sunt gestionate Bitcoin și alte criptomonede. Deoarece plățile fără contact pot fi efectuate cu un card sau cu un telefon mobil, iar furnizorii de servicii avansează fiecare plată online, mulți consideră că o nouă monedă digitală nu pare necesară. Prin ce anume se deosebesc monedele naționale de monedele digitale? Aceasta este o întrebare bună, iar definiția poate ajuta la clarificarea diferenței.

Ce diferențiază criptomonedele de monedele naționale, cum ar fi euro sau dolarul american? Diferențele nu sunt mari în unele aspecte fundamentale, în timp ce alte premise sunt complet diferite. Descentralizarea este foarte importantă. Moneda națională este controlată la nivel central de către stat sub forma unei bănci centrale. Instituția determină câți bani sunt în circulație și este singura autoritate care poate lansa sau deține bani noi.

Acest concept funcționează pentru că statul conferă mai multă încredere monedei prin intermediul legilor. Criptomoneda evită acest lucru prin faptul că este concepută pe baza consensului care permite utilizatorilor care nu se cunosc între ei să construiască încrederea prin verificarea reciprocă. Acest detaliu permite pieței să determine traiectoria, prețurile și, prin urmare, beneficiile. 

Trebuie subliniat faptul că una dintre cele mai importante garanții pentru un sistem monetar modern este încrederea participanților în faptul că sistemul va continua să existe și mâine. Fără această bază, oamenii ar înceta să mai accepte metoda de plată. Statele au posibilitatea de a consolida sau de a impune această încredere prin interzicerea altor monede sau prin reglementarea gestionării banilor. În cele din urmă, pe baza contractului social dintre stat și cetățean, se așteaptă ca toată lumea să accepte și să urmeze sistemul monetar al statului.

Criptomoneda a fost dezvoltată ținând cont de aceste fapte, mutând accentul pe participanții la sistem, fără a împiedica funcționarea viitoare a pieței din cauza automatizării.

Ca o concluzie, se poate preciza că, în timp ce experții financiari sunt prudenți în ceea ce privește oportunitățile și riscurile prezentate de criptomonede, alte părți ale societății sunt într-o frenezie extatică și văd acest boom ca pe o goană după aur. Aceste extreme, care fluctuează între utopia postmodernă și frauda financiară, formează limitele în care se desfășoară tranzacționarea criptomonedelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel