Imagini dramatice cu sute de migranți care iau cu asalt granița Poloniei / VIDEO

Imagini dramatice cu sute de migranți care iau cu asalt granița Poloniei   /  Sursă foto: Captură Twitter
Imagini dramatice cu sute de migranți care iau cu asalt granița Poloniei / Sursă foto: Captură Twitter

Sute de migranți din Orientul Mijlociu au încercat să pătrundă cu forța pe teritoriul Poloniei în apropierea punctului de trecere din Kuźnica, dar au fost respinși de o linie de ofițeri polonezi.

Poliția de frontieră poloneză a raportat că sute de migranți au încercat luni să treacă ilegal granița polono-belarusă în apropiere de Kuźnica, iar mulți dintre ei au fost extrem de agresivi. În spatele uriașului grup de migranți au fost prezenți ofițeri înarmați din Belarus.

„Încercarea de a trece granița a fost respinsă. În zonă sunt prezenți militari și polițiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității Grăniceri Podlasie, Katarzyna Zdanowicz. Ea a adăugat că sunt luate toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea frontierei împotriva migranților. Zdanowicz a remarcat că, în prezent, grupuri mari de migranți se deplasează de-a lungul graniței și aruncă obiecte în gardul construit la frontieră. Grupurile sunt formate în principal din bărbați tineri care încurajează alți migranți să forțeze granița.

Ministerul polonez al Apărării Naționale a postat despre atac pe rețelele de socializare și a atașat un videoclip de la incident.

Poliția de frontieră a Poloniei s-a mobilizat

Poliția de frontieră a subliniat că și mai multe grupuri de migranți sunt conduse la graniță de serviciile belaruse. Ofițerii de la Grăniceri sunt la fața locului și resping cât mai mulți migranți ilegali.

Belarus ar organiza incursiunile migranților de la graniță

De cealaltă parte, jurnaliştii independenţi din Belarus au avertizat că serviciile din Belarus i-au împins pe migranţi în pădurea de lângă graniţă.

Între timp, televiziunea independentă din Belarus Nexta a explicat că marșul de la graniță a fost organizat chiar de migranții kurzi.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a dat asigurări că peste 12.000 de soldați erau de serviciu la graniță și că împreună cu serviciile Ministerului de Interne sunt pregătiți să apere granița poloneză.

Din cauza evenimentelor de la granița polono-belarusă, o echipă guvernamentală de gestionare a crizei s-a reunit la Varșovia și va discuta în curând situația cu președintele Andrzej Duda, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel