Urmărește emisiunea live


Imagini cu plecarea trupelor ruse din Kiev și Cernihiv. Șeful delegației ucrainene de negociere: Evoluțiile sunt suficiente pentru a face posibilă o întâlnire între Zelenski și Putin

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Discuțiile de la Istanbul par să fi făcut mai multe progrese decât se așteptau observatorii externi. Șeful delegației ucrainene, David Arakhamia, a spus că evoluțiile sunt suficiente pentru a face posibilă o întâlnire între președinții Zelenski și Putin, potrivit BBC.

Negocierile de la Istanbul par să fi făcut mai multe progrese decât se așteptau observatorii externi. Șeful delegației ucrainene, David Arakhamia, a spus că evoluțiile sunt suficiente pentru a face posibilă o întâlnire între președinții Zelenski și Putin, potrivit BBC. Cu toate acestea, în perioade tulburi pe teren diplomatic, precauția trebuie să primeze, explică corespondentul BBC de la Kiev, Lyse Doucet.

Rămâne un semn de întrebare legat de propunerea Ucrainei de a deveni un stat neutru, cu securitatea garantată de o serie de țări puternice. Un alt semn de întrebare este în dreptul cererii Ucrainei ca toate trupele ruse să părăsească țara. Asta ar însemna că Rusia renunță la cea mai tangibilă realizare militară a invaziei, care este legătura terestră dintre Crimeea, estul Ucrainei și Rusia însăși.

Internauții au postat pe rețelele sociale mai multe videoclipuri care arată plecarea trupelor ruse din Kiev.

La fel, a fost filmat și un convoi militar rus care se retrăgea din Cernihiv.

Primarul Cernihiv: Timpul va spune dacă Rusia este sinceră cu privire la planurile de luptă

Timpul va spune dacă Rusia intenționează într-adevăr să reducă operațiunile de luptă din jurul Kievului și al orașului Cernihiv, a spus primarul localității din urmă.

Astăzi, Moscova a anunțat că va „reduce drastic” operațiunile de luptă din aceste zone pentru a „crește încrederea reciprocă”.

Primarul Cernihivului, Vladislav Atroșenko, a declarat pentru BBC că anunțul ar fi o veste bună dacă „ai putea avea încredere în cel puțin un cuvânt al rușilor”.

Atroșenko a declarat luni că Rusia a recurs la „bombardări inumane de artilerie” în mai multe zone rezidențiale, adăugând că mai multe persoane au fost ucise și 35 au fost internate în spital.

Cernihivul a fost aproape complet încercuit de forțele ruse și a rămas fără electricitate, gaz sau apă curentă. Zeci de mii de locuitori rămân blocați.

Atroșenko a adăugat: „Adesea rușii spun un lucru, dar de fapt se întâmplă altceva. Numai timpul va arăta cât de mult adevăr este în aceste cuvinte. Le tratăm (n.r. promisiunile Rusiei) cu foarte mare prudență în acest moment”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel