Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni să păstreze interceptările realizate cu ajutorul SRI într-un dosar instrumentat de DNA, hotărârea putând fi invocată de procurori şi în alte dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată.
Dosarul respectiv se judecă pe fond la Curtea de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află şi Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraţilor Cămătaru.
Pe 15 decembrie 2015, două dintre persoanele inculpate în acest dosar, Claudia Ciobănică şi Veronica Slăvilă, au invocat la Curtea de Apel Bucureşti mai multe excepţii privind legalitatea actelor şi probelor strânse în faza de urmărire penală.
Excepţiile celor doi au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde avocaţii au cerut şi eliminarea interceptărilor realizate de SRI, invocând decizia recentă a Curţii Constituţionale.
Judecătorii de la instanţa supremă au respins contestaţia depusă de Claudia Ciobănică şi Veronica Slăvilă şi au hotărât ca interceptările realizate de ofiţerii SRI să rămână ca probe la dosar.
Pe 16 februarie, Curtea Constituţională a decis că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de 'alte organe specializate ale statului' decât organele de cercetare penală este neconstituţională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu