Fostul șef al ANAF, revoltat: Au trecut 33 de zile...

Gelu Diaconu, fostul preşedinte al ANAF, acuză DNA că "întârzie în mod deliberat audierea sa", după ce în urmă cu 33 de zile i s-a adus la cunoştinţă punerea sub învinuire în dosarul Voicu-Păun. În consecință, fostul șef al Fiscului solicită public DNA să fie audiat și să nu mai întârzie derularea procesului de justiție, deoarece un verdict de „nevinovat", dat peste 1-2 ani, atunci când cazul și numele său vor fi dispărut demult de pe agenda publică, îi răpește unica șansă de a-și reabilita numele, imaginea și cariera, trecând totodată eroarea și abuzul procurorilor DNA la capitolul „și altele".

"Au trecut 33 de zile de când DNA, prin procurorul Doru Țuluș, mi-a adus la cunoștință punerea sub învinuire în dosarul Voicu-Păun și 32 zile de la demiterea mea din funcția de președinte ANAF, de către premierul Cioloș, ca urmare a acuzațiilor.

33 de zile de când o carieră publică de peste 20 de ani a fost aruncată la coșul de gunoi, cu o lejeritate periculoasă pentru orice democrație și în disprețul total față de demnitatea umană și față de responsabilitatea profesiei de procuror, parte integrantă a puterii judiciare.

În tot acest timp, însă, încrederea în ceea ce cu toții numim statul de drept m-a determinat să îmi cenzurez orice pornire de a ieși în spațiul public pentru a mă apăra si a prezenta faptele care au condus la apariția acestui dosar, pe care îl consider în continuare unul kafkian.

Nu ascund nici faptul că destui apropiați m-au sfătuit să tac, considerând că există un risc major de a suporta alte consecințe în relația cu orgoliul profesional al procurorilor, însă principalul resort care m-a ținut deoparte de spațiul public l-a reprezentat convingerea că, în 2016, dincolo de derapajele inerente oricărui proces, justiția din România funcționează și, mai ales, că dreptatea nu se face la televizor, ci în sala de judecată", scrie fostul preşedinte ANAF pe geludiaconu.com.

De ce solicită Diaconu audierea sa cât mai rapid 

Fostul preşedinte al ANAF mai spune că ar exista informații potrivit cărora, după analiza mai atentă a dosarului, inclusiv în cadrul DNA s-a realizat atât eroarea cât și necesitatea clasării acuzațiilor aduse la adresa sa.

"Tocmai această convingere este cea care mă obligă astăzi să ies public și să denunț modul de acțiune al DNA :

procurorii DNA întârzie în mod deliberat audierea mea, deși în data de 11.02.2016 am semnat un document prin care mi se aducea la cunoștință că voi audiat în perioada 15-19.02.2016, în calitate de suspect. (vezi documentul nr. 2 de la sfârșitul textului)

Există informații potrivit cărora, după analiza mai atentă a dosarului, inclusiv în cadrul DNA s-a realizat atât eroarea cât și necesitatea clasării acuzațiilor aduse.

Cu toate acestea, în încercarea de a-și acoperi eroarea (?), s-a luat decizia întârzierii audierii mele, care presupune și amânarea depunerii documentelor cu care să îmi demonstrez nevinovăția, pentru a perpetua imaginea și ideea complet falsă că aș fi implicat în dosarul Voicu-Păun, lăsând să planeze suspiciunea de corupție și evitând astfel să se finalizeze un caz în care abuzul unui procuror a depășit orice limită.

Un verdict de „nevinovat", dat peste 1-2 ani, atunci când cazul și numele meu vor fi dispărut demult de pe agenda publică, îmi răpește unica șansă de a îmi reabilita numele, imaginea și cariera, trecând totodată eroarea și abuzul procurorilor DNA la capitolul „și altele", fără nicio altă consecință asupra autorilor.

Din aceste motiv, am decis să prezint public Memoriul depus deja (pentru informare) la alte instituții ale statului și care urma să fie prezentat împreună cu documentele doveditoare și procurorului de caz", mai scrie Gelu Diaconu.

Gelu Diaconu: Prezumția de nevinovăție a devenit o formă fără fond

Fostul președinte al ANAF prezintă în continuare un scurt rezumat al acțiunilor sale pentru care a ajuns să fie acuzat de DNA și ulterior demis.

"Veți vedea cum, în anul 2016, în România, asumarea unei decizii de management administrativ ce viza suspendarea aplicării unei aberații fiscale (până la clarificarea legislativă), care afecta în mod nedrept milioane de români cu venituri modice, te transformă în ochii opinii publice într-un infractor, cu „ajutorul" unui procuror ce și-a uitat menirea.

Spun infractor și nu suspect pentru că, să nu ne ascundem după deget!, știm cu toții că, astăzi, simpla acuzație adusă de DNA oricărei persoane, însoțită de spectacolul televizat aferent, poartă cu sine în mentalul colectiv și verdictul de vinovat.

Astăzi, pentru majoritatea covârșitoare a românilor, eu, Gelu Ștefan Diaconu, sunt președintele Fiscului care a ajutat un grup infracțional de romi in fraudarea de fonduri europene. Prezumția de nevinovăție a devenit o formă fără fond, o sintagmă a cărei utilizare intensivă încearcă să acopere, într-o manieră ipocrită și străină de ceea ce înseamnă actul de justitie, acțiunile devenite obiceiuri periculoase într-un stat de drept adoptate de unii procurori, în susținerea bilanțurilor triumfaliste.

Sindromul mesianic și beția dată de sondajele care au ajuns să prezinte DNA drept singura salvare a României nasc erori și abuzuri în care nu mai este vorba de o simplă amendă. Ci de viața unui om. Ori, efectul pervers al acestui comportament este că adevărații infractori vor profita de pe urma slăbirii acestei instituții fundamentale.

Din păcate, România se află într-un moment în care încrederea în justiție – destul de fragilă încă – poate fi dărâmată de un singur procuror și șeful acestuia. Împreună cu viața și cariera unui om", mai spune fostul șef al Fiscului, care trece ulterior la prezentarea faptelor.

Gelu Diaconu încheie, solicitând public DNA să îl audieze.

"Domnule Doru Țuluș, doamnelor și domnilor procurori ai DNA, doamnă Laura Codruța Kovesi, vă solicit public să respectați dreptul la justiție de care beneficiez, ca cetățean al României, și să dispuneți audierea mea în dosarul în care sunt învinuit. Nu am imunitate, nu vreau să plec din țară, nu vreau să amân procesul, nu vreau ca acest dosar să păteze prestigiul DNA, o instituție fundamentală pentru democrația româneasca.  Justiția înfăptuită mult prea târziu, doar pentru a masca o eroare, un abuz,  înseamnă ani furați din viața unui om. Doamnelor și domnilor procurori: Audiați-mă!"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel