Urmărește emisiunea live


Eurostat: România, a doua inflație negativă din UE. Victor Ponta, reacție

Fostul premier Victor Ponta afirmă, într-un mesaj postat joi, pe pagina sa de socializare, că unul dintre motivele de mândrie ale Executivului pe care l-a condus este scăderea prețurilor pentru români. Reacția fostului premier vine la doar o zi după ce, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), un număr de 12 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au înregistrat o inflație negativă în noiembrie 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, iar Bulgaria, România și Slovenia au avut a doua inflație negativă din UE.

"Scăderea prețurilor pentru români – unul dintre motivele de mândrie ale Guvernului pe care l-am condus! Țara noastră a avut, alături de Bulgaria și Slovenia, a doua inflație negativă din UE în luna noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2014, potrivit Eurostat!

Inflația negativă se alătură majorării veniturilor românilor (creșterea salariilor bugetarilor și creșterea salariului minim - care sper că va continua în 2016), amplificând efectele pozitive pentru economie ale creșterii consumului.

Pe baza acestor date, îmi doresc ca România să înregistreze în continuare rezultate economice cel puțin la fel de bune precum cele din ultimii ani! (pentru cei care au uitat, am avut cea mai mare creștere economică din UE în T3 2015)", a scris Victor Ponta pe pagina sa de socializare.

Bulgaria, România și Slovenia, a doua inflație negativă din UE, în noiembrie

Potrivit Eurostat, rata anuală a inflației în zona euro a urcat până la 0,2% în noiembrie, de la 0,1% în octombrie, în timp ce în Uniunea Europeană rata anuală a inflației a urcat luna trecută la 0,1%, de la 0% în octombrie.

Țările cu cea mai mare rată anuală a inflației au fost Belgia (1,4%), Malta (1,3%) și Suedia (0,8%). În schimb, cele mai scăzute rate anuale au fost înregistrate în Cipru (minus 1,5%), Bulgaria, România și Slovenia (toate cu minus 0,9%).

În cazul zonei euro, cel semnificativ impact asupra creșterii prețurilor l-au avut legumele și restaurantele (ambele cu 0,10 puncte procentuale) și fructele (0,08 puncte procentuale). Cel mai semnificativ impact negativ asupra inflației a venit din partea combustibililor pentru transport (minus 0,54 puncte procentuale) și a combustibilului pentru încălzire (minus 0,21 puncte procentuale).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel