E nevoie să minți pentru o cauză bună? Merdeneaua, chiloții și bătaia, mesaje care arată ce pregătesc hashtagii

Facebook Mariana Alecu - Protest Bucureşti
Facebook Mariana Alecu - Protest Bucureşti

Susținătorii guvernului Cîțu, hashtagi care în 2018 se plângeau de intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, vin cu ”argumente” din Franța împotriva tinerilor care au protestat ieri. Vrem o țară ca afară și la proteste, nu doar la infrastructură.

În acest scop, e distribuit pe FB mesajul unui ”medic rezident care scrie din Franța, zona Paris Ile de France” (Observați că arareori la profil au nume, adrese, loc de muncă, fotografii, propaganda hashtag operează cu anonimi, fără chip, cu loc de muncă ”la privat” sau ”la birou” și cu studiile făcute ”la o facultate din București”.

Medicul rezident, sfătos dar fără nume, ne dă lecții, model Răducioiu, fotbalistul care a uitat româna după o lună de Italie.

"Aici situatia cu magazinele inchise la ora 18:00 e de luni bune si nimeni nu a facut scandal. Iti comanzi elegant pe site si iti livreaza la ora 21.00 sau cand selectezi tu. Sau mergi in weekend”.

Sigur, toți tinerii care își permit doar cartofi prăjiți cu ochiuri și pâine, toate babele care încing un pilaf de post cu o conserva de spanac or să le comande elegant pe site-ul Athenee Palace Hilton, și le vor primi la ora selectată pe o tavă din argint.

”Aici nu exista chiloti atarnati la metrou. Aici nu se prajesc merdenele in subteran, neventilat, greu accesibil”. Minți, anonimule medic rezident, sau poate rezident al cine știe cărei rețele! În metroul din Viena sunt și magazine de haine și de lenjerie, și de poșete, și alimentara, și pizzerii. La Paris sunt fast-food-uri, câte vrei.

Mesteci mecanic merdeneaua lui Drulă, că așa a venit punctajul de la partid, dar vezi că nu toți oamenii de pe Facebook au memoria unui pește de acvariu, să se lovească de geam și să creadă că au traversat deja Pacificul.

”Nu sta nimeni pe șine la metrou, ca ori iti iei bataie rapid, ori te interneaza impotriva vointei”.  Ei, așa mai vii de acasă. Sau mai bine zis de la unitate, ca rezidenții: bătaie și internare împotriva voinței, cele două tehnici de eliminare a opozanților la care apelau și naziștii și comuniștii și la care  astăzi apelează junta din Myanmar vă par a fi legitime, dacă sunt folosite pentru o cauză bună.

”Este penibil. Este atat de penibil", scrie rezidentul despre protestele concentățenilor săi, în final.

Și înclin să-i dau dreptate: masca e necesară, unele dintre măsurile de restricție ar putea reduce presiunea pe spital, unele dintre susținerile celor care protestează sunt penibile.

Însă, minciuna cu merdeneaua și chiloții, bătaia ca soluție, internările tip KGB nu sunt penibile, sunt terifiante. Ar putea fi planurile lor de acțiune: ca și Hitler, în Mein Kempf, rezidenții rețelei Facebook ne spun din timp ce pregătesc pentru lumea de mâine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel