Dosar Hexi Pharma. Tribunalul București, DECIZIE

Justitia
Justitia

Tribunalul Bucureşti a decis joi că nu are competenţa să judece dosarul Hexi Pharma, procesul fiind declinat la Judecătoria Sectorului 5. 

Tribunalul Bucureşti trebuia să înceapă joi dezbaterile pe fond în dosarul în care compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea a 330 de infracţiuni de înşelăciune, uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. 

Judecătorul care se ocupa de acest caz a pus în discuţie din oficiu schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina companiei Hexi Pharma, din 330 de infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în tot atâtea infracţiuni de înşelăciune fără consecinţele agravante. De asemenea, magistratul a pus în discuţie şi excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bucureşti. 

Ulterior, el a dispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunilor reţinute în cazul companiei Hexi Pharma, iar Tribunalul şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Sector 5, decizia fiind definitivă. 

[citeste si]

În acest dosar mai sunt judecaţi directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precum şi Mihai Leva, şef de producţie al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. 

Potrivit Parchetului General, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare "prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii", referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă". 

Totodată, în intervalul 12 octombrie 2012 - 9 martie 2016, Hexi Pharma CO SRL a folosit la Comisia Naţională pentru Produse Biocide 61 de înscrisuri (fişe de prezentare ale produselor proprii, fişe cu date de securitate şi declaraţii de substanţă activă) în vederea obţinerii avizului de plasare pe piaţă a produselor, documente conţinând menţiuni necorespunzătoare adevărului, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel