Daniel Zamfir, proiect legislativ de limitare a IFN-urilor. Vești uriașe pentru sute de mii de români

Daniel Zamfir (PNL), președintele Comisiei economice din Senat și inițiatorul Legii dării în plată, a anunțat că împreună cu avocatul Piperea a depus la Parlament trei proiecte de legi, prin care se limitează puterea IFN-urilor (insituții financiare nebancare). Milioane de români achită dobânzi halucinante iar mulți dintre ei sunt executați silit de IFN-uri, care beneficiază de o legislație foarte favorabilă. 

Daniel Zamfir susține că beneficiază de sprijinul a 90 de parlamentari de la aproape toate partidele politice în acest demers. Totuși, unica formațiune care a refuzat să semneze proiectul de lege ce limitează puterea IFN-urilor este USR, susține diplomatul.

”DUPĂ BĂNCI, A VENIT RÂNDUL IFN-urilor, A RECUPERATORILOR ȘI AL SOCIETATILOR DE LEASING!

Oameni buni, așa cum v-am spus încă de la adoptarea Legii darii in plata, ma angajez, împreună cu prof Piperea, sa continuam sa apărăm consumatorul de abuzul de putere economica al comercianților.

Săptămâna trecută am depus la Parlament trei proiecte de legi, care vor fi dezbătute în regim de urgență începând cu luna septembrie și care vor viza urmatoarele aspecte:

1. Limităm dobânda penalizatoare a IFN-urilor ca sa nu se mai ajungă la sumele aberante pe care le au de plătit, in final, împrumutații;

2. Dam posibilitatea celor care au fost executați sa poată răscumpăra creanta de la recuperatori, plătind dublul sumei cu care aceasta a fost achiziționată de colectorul de creante;

3.Introducem principiul darii in plata și la contractele de leasing financiar, in sensul că după predarea bunului și achitarea sumelor reprezentând ratele neachitate și dobânzile aferente, contractul poate fi reziliat, utilizatorul nemaiavand nicio obligație de plata;

E important sa știți că sunt alaturi de mine 90 de parlamentari(!!!), persoane importante, cu greutate, de la toate partidele politice, mai puțin cei de la USR, care au refuzat sa semneze, considerând că sunt legi anti-democratice”, a transmis Daniel Zamfir pe pagina personală de Facebook.

Sute de mii de români, sclavii IFN-urilor

În fiecare an, spun specialiştii, sute de oameni se sinucid din cauza datoriilor la bănci sau la instituţii financiare nebancare, adică acelea care propun împrumuturi rapide şi facile, dar care în unele cazuri ascund capcane din care datornicii nu reuşesc să iasă.

Avocaţii au mii de plângeri pe această temă şi totuşi pierd procese pe bandă rulantă, pentru că aceste firme sunt legale.

Spre deosebire de alte ţări, unele instituţii financiare nebancare impun cam ce reguli vor.

Într-o anchetă jurnalistică intitulată ”Datori pe viață”, Carmen Avram a prezentat la Antena 3 cum aceste instituţiile financiare nebancare din România fac profit cât să întreţină armata ţării timp de un an.

În reportaj sunt prezentate cazuri de români care şi-au pierdut casele din cauza dobânzilor uriaşe. Foarte mulți dintre ei și-au pierdut imobilele pentru sume infime în comparație cu valoarea caselor.

IFN-urile acordă credite cu o ușurință extremă, omițând cu bună știință în fața clienților să prezinte clauzele uriașe și dobânzile enorme ce sunt strecurate prin contract.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel