EXCLUSIV  CUTREMUR ROMÂNIA. Descoperirea care l-a speriat de moarte pe Ceaușescu în 1977

Înainte de cutremurul din 1977, Nicolae Ceaușescu se temea de un atentat. Își luase o sosie. După cutremurul din 1977, salvatorii au făcut o descoperire șocantă pentru fostul președinte comunist, ceea ce l-a speriat de moarte. 

CUTREMUR ROMÂNIA, 4 martie 1977. ”În 4 martie 1977, Ceaușescu se afla în Nigeria, într-o vizită oficială. Din delegația care-l însoțea făcea parte și Ștefan Andrei, fost ministru de Externe al României. Regretatul Ștefan Andrei mi-a relatat că președintele a fost informat imediat despre dezastrul din țară. Chiar în noaptea aceea s-a întors la București. Prima măsură a fost declararea stării de necesitate pe întreg teritoriul României. În ședința Comitetului Politic Executiv al PCR, s-a hotărât ca familiile sinistrate să primească apartamente la cheie, dotate cu mobilier, aparate electrocasnice, televizoare, radiouri și alte obiecte de strictă necesitate.” povestește Marius Marinescu, pentru DCNews

CUTREMUR ROMÂNIA, 4 martie 1977.  Fostul senator amintește că ”Soții Ceaușeșcu s-au deplasat la toate cele 33 de blocuri prăbușite în București pentru a se asigura de desfășurarea eficientă a acțiunilor de salvare. Eu însumi, ca militar în termen redus la acea vreme, am participat la o astfel de acțiune, la unul dintre blocurile căzute, mai precis la blocul OD16 din cartierul Militari.”

Descoperirea care a băgat frica-n Ceaușescu

CUTREMUR ROMÂNIA, 4 martie 1977.  ”Unii salvatori povestesc cum sub ruine găsiseră arme și muniții, informație care l-a șocat pe Ceaușescu. Tovarășul se temea de un eventual atentat. Așa se explică și pregătirea și folosirea drept sosie a locotenentului colonel Dumitru Burlan în anul 1973.” mărturisește Marius Marinescu.

CUTREMUR ROMÂNIA, 4 martie 1977.  El mai spune că ”Vizitele lui Nicolae Ceaușescu în spitalele de urgență și-n noile locuințe ale sinistraților făceau parte și din propaganda vremii, fiind puternic mediatizate.”

[citeste si]

CUTREMUR ROMÂNIA, 4 martie 1977.  Cu toate acestea subliniază: ”Catastrofa din martie 1977 a dat startul sistematizării Capitalei și lucrărilor la obiectivele grandioase Casa Republicii și Bulevardul Victoria Socialismului. O altă măsură luată în urma dezastrului a fost îmbunătățirea legislației în materie, prin adoptarea normativului P100 și a legii numărul 8/1978. Astfel, structura de rezistență a blocurilor de locuit trebuia să facă față seismelor cu magnitudine de 8 pe Richter, iar în cazul clădirilor publice să reziste la un cutremur cu magnitudinea de până la 9 pe Richter. În felul acesta, se modifica normativul din 1963 care prevedea un nivel de rezistență mai scăzut. În paralel cu modificările legislative, s-a înființat și Institutul de Fizică a Pământului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel