Cum au reușit pădurarii să ajungă primii la avionul din Apuseni

padurari
padurari

Avionul BN2, care a aterizat forțat, luni după-amiază, în munții Apuseni, a fost găsit prima dată de către pădurarii zonei, în jurul orei 21:25. Pădurarii au tras focuri de armă pentru a fi auziți de răniții care i-au ghidat spre locul accidentului.

Echipele de salvare au ajuns după aproximativ 5 ore la epava avionului. Intervenția a fost îngreunată de terenul accident, stratul gros de zăpadă și de vizibilitatea redusă din cauza ceții și a nopții.

Pădurarii cunosc munții din Apuseni mult mai bine decât echipele de intervenții și au reușit să fie primii care au luat contact cu răniții din avionul care mergea la Oradea. Căutarea s-a dovedit însă foarte dificilă și pentru ei. Secretarul comunei Horea, Cornel Olar, a povestit, la Realitatea Tv, că pădurarii au tras focuri de armă astfel încât să fie auziţi de răniţi, iar aceştia să îi ghideze spre avion, după apropierea la care se auzeau sunetele împuşcăturile, spre locul unde se aflau.

Olar a mai spus că pentru găsirea răniţilor au fost mobilizaţi peste 300 de localnici din comuna Horea, în special pădurari şi oameni care cunosc pădurile din zonă, transmite și Mediafax.

El a spus că zona este greu accesibilă şi că nu se putea ajunge cu maşina, pentru că terenul este îngheţat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel