Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat la Realitatea TV pe marginea bilanţului prezentat marţi de SRI, eveniment la care a participat și președintele Klaus Iohannis.
"Din punctul de vedere al contextului intern, este evident că SRI-ul azi, la acest bilanţ, vine după ce i s-a aplicat o corecţie nedreaptă şi incorectă, total subiectivă - mă refer la acţiunea Curţii Constituţionale a României (CCR), care, bineînţele, aşa cum au comentat unii şi alţii, ar fi avut rolul să destructureze binomul SRI-DNA", a declarat Cozmin Guşă.
Citește și: Hellvig, despre SRI: Suntem performanţi, dar nu suntem perfecţi
"DNA-ul a rămas şi trebuie să fie o instituţie cu o imagine bună, în condiţiile în care s-a bazat mult pe interceptările SRI care au existat şi care acum nu mai pot fi probe, conform deciziei CCR, care nu e neapărat o instituţie demnă de respect. CCR e o emanaţie politică, deci a partidelor, a unor instituţii decimate ale statului, de la preşedinţie, la guvern şi la alţii, şi CCR, din nefericire, în România nu poate reprezenta o instanţă de corectitudine sau moralitate. Deci, SRI a venit la bilanţ cu acest handicap, deşi şi l-a asumat pentru că era total imposibil pentru SRI să intre într-o discuţie cu CCR... Ar fi fost deja o ştire mondială, pentru că nimeni nu ia în seamă faptul că în România, CCR este formatată pe fundament politic sau de complicităţi, şi atunci ce spune CCR ar trebui să fie literă de lege. Din păcate, nu e aşa. Acest context a prins SRI-ul într-o pierdere de viteză înaintea bilanţului şi evident că asta nu-i face bine pentru că, ca orice instituţie de stat, şi SRI-ul se simte bine între bilanţurile şi voturile Parlamentului de validare a raportului de activitate", a adăugat consultantul politic.
Citește și: Comisia SRI spune că trebuie proiecte noi pentru cartelele prepay şi securitatea cibernetică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Anca Murgoci