Zeci de clase din şcolile din Alba Iulia sunt deja în mediul online, din cauza infectărilor cu COVID-19.
În mai puțin de două săptămâni de la începerea noului an școlar 2021-2022, aproape 40 de clase și grupe din județul Alba s-au mutat în mediul online de predare, din cauza cazurilor COVID-19 depistate printre elevi, profesori sau restul personalului.
Acestea sunt:
Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 Alba Iulia
Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Alba Iulia
Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Alba Iulia
Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia
Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia
Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia
Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia
Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia
Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia
Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia
Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia
Astfel, municipiul Alba Iulia „deține” aproape un sfert din toate clasele și grupele care s-au mutat în mediul online până acum, din cauza infectării cu COVID-19, scrie ziarulunirea.ro.
Din a doua jumătate a lunii octombrie unitățile de învățământ din București ar putea trece în regim online. Acesta a fost anunțul făcut în această seară de către ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu.
”Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online. Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News