CSM, prin Institutul Naţional al Magistraturii, organizează în perioada 5 iulie - 13 octombrie concurs de admitere în magistratură.
Potrivit unui anunţ al CSM, concursul este pentru ocuparea unui număr de 85 posturi de judecător la judecătorii şi 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.
Conform calendarului, pe 4 septembrie va avea loc proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal; pe 18 septembrie - testul de verificare a raţionamentului logic, iar între 3 şi 11 octombrie - susţinerea interviului.
Pentru a fi numit în magistratură, orice persoană trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile prevăzute de art. 14 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare şi să aibă o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani.
Cererile pentru înscrierea la concurs se depun în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului privind concursul pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Institutului Naţional al Magistraturii, la tribunalele sau, după caz, la parchetele de pe lângă acestea, în ale căror circumscripţii domiciliază candidaţii, până la data de 26 iulie 2016.
Taxa de înscriere este de 450 de lei.
Concurs de admitere la INM
De asemenea, CSM anunţă organizarea, în perioada 5 iulie - 27 octombrie, a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.
Pe data de 4 septembrie este programată probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;
pe 18 septembrie - testul de verificare a raţionamentului logic;
12 şi 25 octombrie - susţinerea interviului.
Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 locuri de auditori de justiţie.
Din cele 200 de locuri de auditori de justiţie, 130 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 70 pentru ocuparea funcţiei de procuror.
La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror. Şi în acest caz, cererile pentru înscrierea la concurs se depun în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului privind concursul, respectiv până la data de 26 iulie. Taxa de înscriere este tot de 450 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu