Prăbușire în aviație: Companie națională, în lichidare voluntară. În urmă cu o zi, anulase toate zborurile internaționale

FOTO: Freepik @nuttawutnuy
FOTO: Freepik @nuttawutnuy

O compania națională de transport ar putea fi vândută. 

Compania națională de transport aerian a insulei Vanuatu din Pacific ar putea fi vândută unui operator privat, a declarat vineri lichidatorul EY, în condițiile în care un număr mare de turiști au rămas blocați după ce Air Vanuatu a anulat zborurile către Australia și Noua Zeelandă.

Guvernul din Vanuatu, care deține compania aeriană a pus joi transportatorul în lichidare voluntară, la o zi după ce a anulat zborurile internaționale, invocând necesități de întreținere prelungite pentru aeronavele sale.

"S-ar putea să ajungem la un fel de vânzare a afacerii către un operator privat", a declarat Morgan Kelly, partener de strategie și tranzacții la EY, în cadrul unei conferințe de presă la Sydney.

În timp ce EY evaluează cum să facă operațiunile companiei aeriene sustenabile, ar putea fi implicat și un acord de parteneriat cu o altă companie aeriană, a adăugat Morgan Kelly.

EY a declarat că lucrează cu cei din conducerea companiei aeriene pentru a relua operațiunile normale cât mai curând posibil, după verificările de siguranță și de întreținere, dar nu a putut stabili o dată.

"Toate zborurile au fost oprite la sol cu efect imediat", a precizat transportatorul într-un anunț pe site-ul său.

Perspectivele pentru compania aeriană sunt pozitive, în ciuda presiunilor asupra industriei în general

Mulți clienți au fost afectați, iar companiile aeriene partenere au suspendat acordurile de partajare a codurilor între Vanuatu și Australia, a adăugat Morgan Kelly.

Transportatorul operează doar patru avioane între insulele țării - care se bazează foarte mult pe turism - și destinații precum Australia, Noua Zeelandă și alte insule din Pacificul de Sud.

Vanuatu a fost deosebit de afectat după ce ciclonii au perturbat activitatea turistică.

Perspectivele pentru compania aeriană sunt pozitive, în ciuda presiunilor asupra industriei în general, iar Air Vanuatu este un "transportator național vital din punct de vedere strategic", se arată într-un comunicat al EY.

Prima întâlnire a creditorilor urmează să fie stabilită în scurt timp, în timp ce actuala echipă de conducere va rămâne în funcție, a adăugat EY.

Într-o declarație, Virgin Australia IPO-VIR.AX a precizat că va adăuga două zboruri pe săptămână în lunile mai și iunie între Brisbane și Vanuatu, după ce guvernul australian i-a cerut să crească capacitatea.

Compania aeriană a solicitat, de asemenea, Comisiei Internaționale a Serviciilor Aeriene să crească capacitatea de locuri către Vanuatu, având în plan să adauge încă șapte servicii de pe coasta de est a Australiei, a adăugat aceasta în declarația de vineri.

Transportatorul australian Qantas Airways QAN.AX a precizat că sprijină clienții care au făcut rezervări în codeshare pe zborurile Air Vanuatu.

Fiji Airways a oferit locuri pe zborurile sale cetățenilor fijieni blocați care dețin bilete Air Vanuatu, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel