Sucul de morcovi oferă potasiu și vitamina C, dar este și foarte bogat în provitamina A. Se crede că consumul de suc de morcovi întărește imunitatea și îmbunătățește sănătatea ochilor și a pielii, printre alte beneficii.
Sucul de morcovi oferă potasiu și vitamina C, dar este și foarte bogat în provitamina A. Se crede că consumul de suc de morcovi întărește imunitatea și îmbunătățește sănătatea ochilor și a pielii, printre alte beneficii, conform healthline.com.
Sucul de morcovi are un conținut scăzut de calorii și carbohidrați, în timp ce conține numeroși nutrienți. O cană (240 ml) conține:
Calorii: 96
Proteine: 2 grame
Grăsime: mai puțin de 1 gram
Carbohidrați: 22 de grame
Zaharuri: 9 grame
Fibre: 2 grame
Vitamina A (sub formă de provitamina A): 255% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina C: 23% din DV
Vitamina K: 31% din DV
Potasiu: 15% din DV
Sucul de morcovi conține cantități mari de nutrienți de care beneficiază ochii tăi.
Mai exact, 1 cană (250 ml) de suc de morcovi conține peste 250% din DV pentru vitamina A, mai ales sub formă de carotenoide de provitamina A, cum ar fi beta carotenul.
Vitamina A este vitală pentru sănătatea ochilor. Mai multe studii asociază consumul de fructe și legume care conțin provitamina A cu un risc scăzut de orbire și boli oculare legate de vârstă.
Atât vitaminele A, cât și C găsite în sucul de morcovi acționează ca antioxidanți și protejează celulele imunitare de daunele radicalilor liberi.
În plus, acest suc este o sursă bogată de vitamina B6, oferind peste 30% din DV într-o cană (240 ml). Nu numai că vitamina B6 este necesară pentru un răspuns imunitar optim, dar deficiența acesteia este, de asemenea, legată de imunitatea slăbită.
Studiile pe eprubetă sugerează că anumiți compuși din sucul de morcovi pot proteja împotriva cancerului.
Mai exact, poliacetilene, beta-caroten și luteina din extractul de suc de morcov pot fi eficiente împotriva celulelor leucemice umane.
Consumul de cantități mici de suc de morcovi poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Nutrienții din sucul de morcovi pot fi deosebit de benefice pentru sănătatea pielii.
O cană (250 ml) de suc de morcovi asigură peste 20% din DV pentru vitamina C, un nutrient solubil în apă necesar pentru producerea de colagen.
Sucul de morcovi poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru boli de inima.
În primul rând, sucul de morcovi este o sursă bună de potasiu, un mineral care joacă un rol important în reglarea corectă a tensiunii arteriale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu