Băsescu acuză nereguli în cazul anchetei de la Club Colectiv

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că ceva nu este în regulă  în cazul Colectiv. Totuși, pe colonelul STS Ștefan Enache, care afirmă că focul a fost pus, fostul șef al statului îl cataloghează drept "palavragiu".

"Am văzut și eu stenogramele lăsate de DNA în dosarul arestării acestui ofițer. Pe mine nu mă îngrijorează tare mult afirmațiile acestui ofițer care părea un palavragiu. (...)  Șocant este că un astfel de om nu a fost depistat din 1991 până acum", a declarat Traian Băsescu despre colonelul STS, Ștefan Enache.

Citește și: Stenograme. La #Colectiv s-a pus foc, spune colonelul STS prins cu mita la Guvern

Pe de altă parte, fostul președinte Băsescu se declară "îngrijorat" de "întârzierea" rezultatelor expertizei Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă de la Petroșani.

"Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroșani. Ceva nu se leagă. Întârzierea în prezentarea rezultatelor expertizei de la Petroșani, deci ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele experimentale nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanțele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere.

Au murit 63 de oameni, 63, avem o expertiză care a început acum o lună și totuși se tergiversează un raport final. Eu am văzut expertize într-unul din dosarele de actualitate, care au fost luate de bune (...)

Deci am mai văzut expertize între două ape, înainte să tragă concluzia zice este greu de apreciat dacă este corectă înregistrarea și pe urmă, în concluzie, spune că poate fi luată de bună. Așa și aici, ceva nu se leagă, când au murit 63 de oameni, am văzut azi o declarație a directorului institutului de la Petroșani, acolo sunt profesioniștii cei mai buni pe care-i are România, dar când sunt 63 de morți să spui că prin februarie o să dăm expertiza... Acolo sunt de scris, și eu am fost expert al ministerului Justiției pe probleme de accidente navale și scrii 10 pagini cu descrierea procedurii. Procedura va fi 10 pagini, dar evenimentul va fi descris în 3 pagini, deci sunt de scris practic 3 pagini, descrierea procedurii este aceeași la orice eveniment. Descrierea evenimentului de la Colectiv va avea probabil 3-4 pagini. Ceva nu leagă cu această întârziere, când sunt 63 de morți, Dumnezeu să-i ierte și să le dea putere familiilor lor, dar și celor care vor rămâne cu urmări pentru toată viața, dar când sunt 63 de morți, cel mai mare accident colectiv din ultimii 50 de ani cred, să nu apară expertiza după ce s-au făcut toate probele, am fost asigurați că s-a făcut o simulare, îmi vine foarte greu să cred că o astfel de expertiză este permis să fie amânată. Eu sunt convins că experții de la Petroșani știu deja ce nu bate, ce nu se potrivește cu versiunea de până acum", a declarat Traian Basescu la B1 TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel