Au plătit peste 200.000 de euro pe locuințe într-un cartier ce avea să fie de lux, dar trăiesc ca într-un sat uitat de lume

foto Observator
foto Observator

Case de 200.000 - 250.000 de euro sunt distruse de tot ce înseamnă cartierul ce se anunța a fi unul de lux. 

Este vorba despre un cartier al Brăilei unde, de 15 ani, locuitorii așteaptă... utilități. Se întâmplă în România lui 2022. Este marginea orașului, dar condițiile sunt departe de zona urbană și chiar departe de orice zonă rurală civilizată. Locuitorii din Minerva, Brăila, așteaptă de ani buni utilități. Nu au apă și canalizare și nici măcar curent electric, conform Observator. Conform sursei citate, cartierul ar fi în stadiu de șantier de un deceniu. Nu există asfalt pe 3-4 străzi, nici iluminat public. 

O mașină de pompieri nu are nicio șansă pe respectivele străduțe, unde nici nu există hidranți. Și totuși, aici casele valorează peste 200.000 de euro. 

Visul american de lângă Cluj, PERICOL de PRĂBUȘIRE

Iar scenariul se repetă peste tot în țară. Mai mulți români au fost păcăliți de un dezvoltator imobiliar care, în baza unui PUG vechi, a construit case în stil american, lângă Cluj-Napoca. 

Două tinere familii au fost păcălite cu imobile chic, în stil american, ridicate la doi pași de Cluj. Dar nimic n-a fost american acolo, ci tipic... românesc. Casele nu ar fi putut fi construite dacă se lua în calcul Planul Urbanistic Zonal care prevedea, în 2015, că dealul este instabil și că nicio construcție nu putea fi ridicată acolo. Și totuși, a fost anulat și luat în calcul un PUG vechi care nu avea acea expertiză. 

Una dintre familiile mutate lângă Cluj-Napoca, în Dezmir, este reprezentată de soții Gorgan. Au lăsat în urmă Aradul în 2019 și au dat 116.000 de euro pe o casă la cheie, într-un cartier nou. ”La sfârşitul anului 2019 ne-am mutat aici, am venit de departe, am venit să oferim un viitor copilului nostru. Ce pot să vă spun? Când am venit aici, totul era extraordinar. Aveam o privelişte splendidă, terenul era drept, casa era frumoasă, era ceea ce ne dorim.” spune proprietarul. 

Crăpătura trece pe sub casă până la vecini

Totul părea mult prea frumos până când au început să apară crăpături, apoi tranșee atât de mari încât nu pot fi astupate nici cu mai multe roabe de pământ. Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel