Alexandru Cumpănașu a discutat în exclusivitate cu DC News despre CNMR, despre proiectele de viitor ale României, retragerea Ordinului Steaua României lui Kelemen Hunor, dar și despre ”războiul hibrid” cu Ungaria.
Iată interviul realizat de DC News cu Alexandru Cumpănașu:
R: Ați avut Adunarea Generală a CNMR, nu mai târziu de acum o lună. Care sunt perspectivele și obiectivele de aici înainte?
AC: CNMR este un produs care a părut unul imposibil atunci când l-am pornit. Unirea la un loc a peste 5 milioane de români grupați în organizații cu profiluri distincte, interese distincte și cu dinamici diferite reprezintă o construcție inovatoare nu doar pentru România....
R: Și totuși cum s-au aliniat acești oameni? Cu ce i-ați unit? Găleți, pixuri, ulei, făină etc.?
AC: Nici ulei, nici făină, nici găleți. Am trăit și eu cu preconcepția unui popor ușor de manipulat și folosit și cu scepticismul promovat la nivel de ideologie de către mass-media românească.
R: Și nu e așa?
AC: Nu! Nu este așa. În ultimii 3 ani, am cunoscut mai bine poporul român, decât în toți anii de apariții publice inspirate din frânturi de informație, manipulări, intoxicări, preconcepții, etc. Concluzia pe care am tras-o este următoarea: Poporul român este un popor puternic, unit, solidar, cu dăruire și compasiune, harnic, însă a avut și are nevoie de repere. Lipsa de încredere și bătaia de joc din partea conducătorilor i-au făcut pe unii români să devină confuzi, dezamăgiți, sătui. Astăzi eu cred că CNMR este acel reper și faptele o demonstrează, de care românii au nevoie, pentru a crede din nou în ei, în națiunea română, în unitate, etc.
R: Și cum rămâne cu leneșii, bețivii și alte așa zise categorii la care s-au raportat unii politicieni de-a lungul timpului?
AC:.. Da, știu la ce vă referiți, dar leneși și bețivi sunt ei. Dacă unii români au luat-o pe căi greșite, au făcut-o din lipsă de perspectivă, de speranță, de oportunități. Nu sunt ipocrit să spun că nu există și români care nu fac cinste acestei națiuni, dar știți vreo țară în lumea aceasta care să nu aibă‚ ’’uscăciunile sale?’’
R: Și până la urmă ce vreți cu acest CNMR?
AC: Vrem ceea ce am vrut de la început. Să unim poporul român, în jurul unor idei, valori, principii, concepte naționale dar și să propunem și să implementăm soluții pentru modernizarea țării.
R: Nu sunt sloganuri? Am mai auzit din astea....
AC: Ca să fiu sincer și eu. Doar că le-am auzit de la cei care căutau, își doreau voturile românilor. Iar minciuna, înșelătoria, banditismul politic, a dus la devalorizarea acelor concepte despre care vorbeam.
R: Și cu ce sunteți dumneavoastră mai speciali?
AC: Simplu, noi nu cerem voturi. Iar CNMR este o structură atipică, ce a demonstrat deja fără să fie unită de mirajul puterii, foarte multe rezultate.
R: Aveți exemple?
AC: Da. Am realizat împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, cadrul legal pentru Acordul de Partenerial 2014-2020. Ne-am adus contribuția semnificativ la realizarea mix-ului energetic, în vremuri în care golanii doreau eliminarea industriei energetice pe bază de cărbune. Am stopat și blocat inițiative parlamentare și guvernamentale, care au vizat favorizarea unor grupuri externe în raport cu resursele naturale românești. Am contribuit la realizarea Legii Minelor și Legii Redevențelor ; Am purtat negocieri și am reușit să obținem creșterea bugetului educației în ultimii 2 ani cu 16% și a bugetului din domeniul cercetării cu 33%; Am solicitat și documentat retragerea Ordinului Steaua României, președintelui UDMR, Kelemen Hunor, pentru jignirea cetățenilor români.; Am participat semnificativ la realizarea Legii Achizițiilor Publice prin blocarea procesului de legiferare în Parlament și întâlnire de lucru cu Comisia Juridică; Am realizat consens parlamentar pentru Agenda de Circumscripție a Parlamentarului; Am oferit sprijin și expertiză pentru conceptualizarea și operaționalizarea Laserului de la Măgurele.; Am obținut plata sumelor restante către cadrele didactice, rezultate din hotărârile judecătorești definitive câștigate de dascăli; Ne-am implicat și ne implicăm în păstrarea independenței libertății media inclusiv prin dezbaterile pe care le vom provoca cu privire la Legea de Reorganizare Agerpres; etc.
CNMR, demers decisiv pentru retragerea Ordinului Steaua României lui Kelemen Hunor
R: Ați menționat printre realizări, retragerea Ordinului Steaua României, domnului Kelemen Hunor? Cum ați reușit?
AC: Nu este meritul nostru pentru că instituția care decide, este Consiliul de Onoare al Ordinului Național Steaua României și Președintele Republicii. Însă, CNMR este structura care a sesizat Consiliul, a documentat cazul, a argumentat public și instituțional abuzul și obrăznicia la adresa poporului român. Ce vă pot spune, este că în spatele orcărei decizii importante și care pare simplă, stă un efort uriaș. Vicepreședinții CNMR, Costin Georgescu și Constantin Degeratu, patrioți adevărați ai poporului român, precum și membri ai Consiliului de Onoare al Ordinului Național Steaua României, merită tot respectul și aprecierea noastră.
R: Și de ce ar trebui să ne bucurăm de retragerea decorației lui Hunor? Ne aduce asta mai multe autostrăzi, școli, spitale?
AC: Nu. Ne aduce ceea ce avem nevoie, pentru a construi școli, spitale și autostrăzi. Un popor care nu mai crede în liderii săi și este dezorientat nu are energia, voința sau puterea de a mai construi nimic. Gestul de ieri, este unul din puținele gesturi cu valoare simbolică uriașă prin care poporul român își recapătă demnitatea, onoarea și de ce nu încrederea în românism. Ca și în cazuri individuale, și pentru un popor, forța pleacă din psihic iar psihologia colectivă a poporului român a fost una de resemnare până astăzi. Pe măsură ce vor vedea că există persoane, organizații, personalități menite să se bată cu Orban, Putin, Kelemen sau Porc Salmi, vor căpăta curajul de a nu mai aștepta mioritic nici autostrăzile, nici spitalele și nici școlile.
R: Și ce vor face? Le vor repara singuri?
AC: Nu. Îi vor obliga pe cei în drept să o facă. Îi vor transforma din stăpâni în parteneri. Răul este puternic cât timp i se dă puterea să fie. O națiune unită, încrezătoare în propriile forțe, dar mai ales cu o alternativă apolitică gata să se bată pentru ei, devine în sfârșit o națiune puternică.
CNMR, partid politic?
R: Și care e pasul următor? O să vă faceți partid?
AC: Nu, și nici măcar nu îmi mai vine să râd când aud această întrebare. Teama unui sistem de cele descrise mai sus, este atât de mare, încât intoxicările, manipulările, presiunile și amenințările, au fost în ultimii 3 ani la cote inimaginabile. Văzând că nu pot să ne rupă, ci dimpotrivă CNMR crește și dezvoltă , au mai avut o singură variantă: denigrează, denigrează că tot rămâne ceva. Nu ne facem partid politic, nu ne transformăm în partid politic, dar pot să-i anunț pe chibițarii ce vin cu astfe de teorii că vom fi și mai puternici și mai agresivi și mai neînfricați.
R: Vorbiți de amenințări și presiuni. La ce vă referiți?
AC: M-am referit deja în relația cu instituțiile statului, abilitate să cerceteze astfel de fapte.
R: Atât de grave au fost acestea?
AC: Da! Dar nu voi detalia, pentru că este normal să respect o procedură legală. Toate autoritățile cu rol în documentare și investigare, au fost informate și sunt convins că lucrurile vor fi lămurite cât de curând.
R: Bun, nu voi insista. Dar rămân niște semne de întrebare la care va trebui să răspundeți la un moment dat.
AC: Așa este dar nu eu. Ci acei golani deghizați în oameni onești cu costum și cu cravată. Și stați liniștit, nu rămân dator nimănui.
R: Am vorbit foarte mult despre CNMR. Haideți să încheiem această parte cu o ultimă întrebare: Care sunt planurile CNMR pentru următoarea perioadă?
AC: Este foarte simplu. Vom urma rezoluțiile adoptate la Adunarea Generală de acum o lună. Un număr impresionant de delegați au decis ceea ce avem noi de făcut. Principalele obiective ale CNMR pentru următorii 2 ani vor rămâne așadar, absorbția fondurilor structurale, educația și cercetarea și apărarea și păstrarea suveranității, unității și integrității statului național român.
Renunțare la proiecte
R: Să vă pun câteva întrebări și despre Alexandru Cumpănașu. El ce plan are pentru următorii doi ani?
AC: Să mă angajez la DC News (nr. - râde). Principalul obiectiv pentru mine și principala preocupare în următorii doi ani vor fi Președinția Coaliției Naționale pentru Modernizarea României în fruntea căreia am fost ales și nu numit de un număr foarte mare de delegați.
R: Asta înseamnă că veți renunța la alte proiecte?
AC: Da! Voi renunța la multe proiecte. O structură cum este CNMR devine extrem de greu de administrat pentru că nevoile, problemele cetățenilor organizațiilor sunt extrem de diverse, complexe și necesită 48h pe zi. Nu înseamnă că voi renunța la multe din lucrurile pe care le fac acum dar într-un mode realist trebuie să conștientizez că nu am energia și timpul necesare pentru alte proiecte.
R: Aveți foarte multe funcții și calități oficiale. La care veți renunța?
AC: Nu știu să vă răspund acum, dar simt că România are nevoie astăzi de proiectul CNMR. Așa că nu îmi pun problema la care voi renunța, ci la care mă voi dedica. Orice alt proiect devine neglijabil și dispensabil.
R: Am evitat, dar o să fiu totuși direct: Veți renunța la televiziune?
AC: Categoric nu. Dimpotrivă interacțiunea și relația cu televiziunea și presa va fi una înzecită. Nu poți să răzbești în atingerea unor obiective atât de ambițioase fără să ai alături de tine pe cei mai curajoși oameni ai națiunii, jurnaliștii. Nu toți sunt perfecți și nici nu trebuie dar cu siguranță este nevoie de ei. În ceea ce mă privește nu am fost și nu mă consider un jurnalist deși este ușor de asimilat o persoană ce apare în spațiul public, cu calitatea de jurnalist. Misiunea mea și rolul meu este altul, iar ceea ce am realizat și voi mai realiza cu Ambasador România a reprezentat mai degrabă un proiect în care am investit.
R: Care mai este relația cunoscută deja dintre dumneavoastră și mediul diplomatic?
AC: Una excelentă. Întâlniri informale lunare continue și suntem de departe unul dintre pilonii de încredere ai mediului diplomatic în România. Relația se consolidează și veți vedea că vor apărea și rezultate concrete pentru România și nu doar discuții.
R. Care este cea mai mare dezamăgire astăzi în România?
AC: Sentimentul de autodistrugere și auto-detonare a unei națiuni, prin liderii săi. Prea mult a trebuit să îndure poporul acesta, aceiași și aceiași oameni care le-au creat impresia că România sunt ei. Nici măcar nu au idee câtă furie, revoltă și disperare sunt acumulate în acest popor. Încă mai trăiesc cu iluzia Revoluției din 1989, că pot să decidă ce gândește un popor prin televizor.
România, conflict deschis cu Ungaria
R: Va intra România în conflict cu Ungaria anul viitor?
AC: Da. Nu neapărat militar, pentru că ar însemna să ajungem a 3-a oară la Budapesta. Astăzi Ungaria are doar un clovn gălăgios și armată zero. Dar cu siguranță războiul hibrid se manifestă deja și statul român trebuie să decidă sa se apere. Liderii politici au obligația să fie cerebrali și raționali și dacă până acum am înțeles atitudinea de non combat față de insultele agenților Moscovei ce guvernează Ungaria, acum lucrurile stau cu totul altfel. Indiferent de poziția României, Ungaria a decis deja să intre în conflict cu România și orice umilință suportată de aici încolo de statul român nu își mai are justificare. Marele plan despre care am scris, vorbit și care de atunci până astăzi s-a întâmplat întocmai așa cum l-am descris, este în plină desfășurare.
R: Și ce trebuie făcut?
AC: Nu știu ce va face statul român și ce vor face alții dar CNMR nu va mai tolera nici măcar un act de jignire, insultă sau provocare la adresa României. Exemplul cu Hunor este unul elocvent, să ia aminte și alții. Vă mai pot spune doar atât: 1 Decembrie 2017 va fi o zi a recăpătării demnității României de către toți românii. CNMR va efectua un marș al demnității naționale în zonele ’’ patronate de către liderii UDMR’’ cu un mesaj simplu: Noi români din toată țara, nu am abandonat aceste teritorii și nu i-am abandonat pe românii din Harghita, Covasna și Mureș. Va fi un demers pașnic fără imbolduri extremiste ci o sărbătorire a zilei naționale acolo unde în mod normal este zi de doliu după cum ne-a anunțat deja domnul Hunor.
R: În ce va consta acest marș?
AC: În următoarele zile, vom clarifica toate aceste aspecte.Deocamdată mă consult cu colegii mei, cu privire la toate detaliile, pentru că sunt destui speculanți ai Moscovei în interiorul UDMR și mesajul trebuie să fie unul de contrucție și nu de divizare.
R: Tot vorbiți de Moscova. Cine sunt acești agenți de influență ai Moscovei?
AC: Sunt niște troli. Unii la vedere, dar cei mai periculoși și despre care voi dezvolta atunci când va fi cazul cu orice preț și orice risc, deghizați ,camuflați în pro occidentali, desi sunt niște șerpi crescuți în apele Volgăi.
R: Ați spus pro-occidentali?
AC: Da, pro-occidentali. La momentul potrivit, voi dezvolta acest subiect. Însă aceștia sunt cei care au lovit și lovesc din interior statul român cu adevărat. Și nu mă refer doar la cei din politică. Sunt oameni cu influență sau cred că au influență asupra poporului a căror demascare va provoca cutremure mari la București. Rețineți doar acest aspect: Poartă o blană de pro-occidentali dar pe sub sunt veritabili lupi siberieni. Ca să nu uit, unii dintre ei au supraestimat intenționat vizita Patriarhului Kiril la București.
R: Cine sunt inamicii din interior?
AC: Altă întrebare (nr. - râde).
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu