Urmărește emisiunea live


Ai MUCEGAI în casă? Atunci probabil experimentezi stări de anxietate și probleme respiratorii

Unsplash
Unsplash

Experții medicali americani consideră că între mucegai și afecțiunile mentale ori respiratorii există o legătură. 

Bolile legate de mucegai includ dezechilibre hormonale, boli autoimune, inflamații cronice și multe altele. În plus, mucegaiul poate declanșa simptome psihiatrice, cum ar fi depresia, anxietatea, problemele de atenție, ceața pe creier (brain fog) și insomnia, scrie Tringali Health

Mucegaiul este o biotoxină și eliberează gaze toxice și spori în aer. Când toxinele intră în corpul uman, prin piele sau aerul inspirat, gazele toxice provoacă tulburări în mai multe organe, inclusiv în creier.

Toxicitatea mucegaiului se poate manifesta în atâtea simptome diferite și diverse, încât este frecvent diagnosticată greșit. Poate chiar exacerba anumite afecțiuni, cum ar fi oboseala cronică, intoleranța la histamină și scleroza multiplă. Acest lucru se datorează unui răspuns inflamator cronic în organism atunci când este expus la mucegaiul asemănător biotoxinei numit Sindromul de Răspuns Inflamator Chronic (SIRS).

Simptomele provocate de mucegai

Printre simptomele provocate de mucegai se numără oboseala, sensibilitatea pielii, iritațiile cutanate sau probleme ale tractului intestinal. În privința simptomelor psihiatrice, se numără:

- Memorie problematică
- Sensibilitate crescută la durere
- Anxietate 
- Confuzie
- Dezorientare
- Probleme de memorie
- Probleme de concentrare
- Atacuri de panică

Cine poate fi afectat

Persoanele cu alergii pot fi mai sensibile la mucegaiuri. Persoanele cu supresie imună sau boli pulmonare subiacente sunt mai susceptibile la infecții fungice. Persoanele cu boli respiratorii cronice (de exemplu, tulburări pulmonare obstructive cronice, astm) pot prezenta dificultăți de respirație. Persoanele cu supresie imună prezintă un risc crescut de infectare cu mucegaiuri, scrie CDC

Unele persoane, cum ar fi cele cu alergii la mucegai sau cu astm, pot avea reacții mai intense. Pot apărea reacții severe în rândul lucrătorilor expuși la cantități mari de mucegai în medii profesionale, cum ar fi fermierii care lucrează în jurul fânului mucegăit. Reacțiile severe pot include febră și dificultăți de respirație.

În 2004, Institutul de Medicină a constatat că există suficiente dovezi pentru a lega expunerea interioară de mucegai cu simptomele căilor respiratorii superioare, tuse și respirație șuierătoare la persoanele de altfel sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel