Actorul Wentworth Miller, starul din 'Prison Break', a fost diagnosticat cu autism

Foto Facebook @Wentworth Miller.
Foto Facebook @Wentworth Miller.

Actorul Wentworth Miller, cel care a interpretat rolul lui Michael Scofield în 'Prison Break', a fost diagnosticat cu autism. 

Printr-o postare pe Instagram, actorul Wentworth Miller, în vârstă de 49 de ani, a dezvăluit că în toamna lui 2020 a fost diagnosticat cu autism, scrie Daily Mail. El a jucat rolul lui Michael Scofield în serialul 'Prison Break'.

'Toamna aceasta marchează un an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal', a scris actorul Wentworth Miller pe Instagram.

El a mai precizat că 'a fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie, nu un copil de 5 ani. Recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură'.

Diagnosticul formal a fost 'un șoc', deși el a avut anterior o bănuială. 

'Există o narațiune culturală acum familiară (la care am participat) care spune: Figurile publice împărtășesc public A, B şi C, dedică platforma lui D, E şi F. Bine pentru ei. Și nu este neapărat ceea ce se va întâmpla aici. Nu știu suficiente despre autism. (Sunt multe de știut.) În prezent, munca mea pare să-mi evolueze capacitatea de înțelegere. 

Reexaminând 5 decenii de experiență trăită printr-un nou obiectiv. Va dura ceva timp. Între timp, nu vreau să risc să devin dintr-o dată o voce puternică și prost informată în cameră. Comunitatea #autistică a fost istoric discutată. Nu doresc să fac mai mult rău. Numai pentru a ridica mâna, spuneți: Sunt aici. Am fost (fără să-mi dau seama)', a mai scris starul din 'Prison Break'.

Postarea lui Wentworth Miller

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Wentworth Miller (@wentworthmiller)

Ce este autismul și semnele care arată din timp tulburările din spectrul autismului

Autismul este o tulburare de dezvoltare și se caracterizează prin dificultăți de comunicare, interacțiune socială și comportamente repetitive.

8 semne care pot semnala din timp tulburările din spectrul autismului, potrivit Asociației pentru Intervenție Precoce în Autism:

1. Pasivitate exagerată: copilul nu plânge, nu se mișcă, nu pare interesat de mediul înconjurător, nu cere de mâncare, doarme cea mai mare parte a timpului.

2. Hiper–activitate: copilul plânge continuu și e agitat, fără legătură cu o cauză medicală. Uneori copiii care par pasivi în timpul primului an de viață, devin hiperactivi în al doilea an de viață. Cercetările au descoperit ca bebelușii care plâng foarte mult în timpul primului lor an de viață au mai multe șanse de a deveni hiperactivi în timpul copilăriei.

3. Absența dorinței de a mânca: sau chiar rezistența în fața încercărilor părinților de a-i hrăni. Un procent ridicat de copii cu tulburări din spectrul autist au dificultăți de administrare a hranei: refuză să fie alăptați, refuză să facă tranziția la hrănirea cu biberonul, sau tranziția de la alimentația lichidă la alimentația solidă, mâncând doar o gamă restrânsă de alimente. În multe cazuri, aceste probleme pot fi deja observate în primele luni de viață ale copilului.

4. Lipsa contactului vizual direct: cu persoanele din anturaj, deși contactul vizual cu obiecte există. Un copil cu o tulburare din spectrul autist nu are nicio dificultate în vizionarea unui obiect, dar are dificultăți în formarea contactului vizual direct cu oamenii.

5. Lipsa de reacție la vocea sau prezența unui părinte: nu există mișcări de cap, zâmbet sau mormăieli. E important să se facă distincție între o lipsă de reacție la o voce și lipsa de reacție la prezența unui părinte: chiar dacă copilul nu aude, el va reacționa la prezența unui părinte. În prealabil, trebuie realizată evaluarea auzului.

6. Retragerea de la atingerea părinților (sau a oricărei alte persoane). Chiar dacă acest lucru generează sentimente foarte dificile pentru părinți, este important de știut că micuțul nu îi respinge pe ei, ci are dificultăți reale cu simțul tactil.

7. Dezvoltare motorie întârziată: Unii copii cu tulburări din spectrul autist au o dezvoltare motorie corespunzătoare, dar de foarte multe ori copiii prezintă hipotonie.

8. Cresterea accelerată a circumferinței capului în raport cu dimensiunea de plecare. Un studiu realizat de Courchesne (2003) a constatat că, în anumite cazuri, copiii diagnosticați cu autism s-au născut cu microcefalie (cap mic), dar în doi ani, circumferința a crescut rapid, atingând dimensiuni mai mari în comparație cu dezvoltarea copiilor normali. (Știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel