39 înseamnă Mulţumesc, 893 aduce ghinion. Ce nu știai despre japonezi. Cuvintele lor au o semnificație aparte

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Japonezii se remarcă prin multe lucruri speciale. De pildă, majoritatea semafoarelor din trafic sunt de culoare albastră, nu verde, mâncarea din restaurante poate fi servită de către un robot, au trenuri care levitează însă acestea nu sunt singurele particularități cu care se pot mândri. Inclusiv cuvintele din limbajul uzual au o semnificație aparte. Iată doar câteva din "ciudăţeniile" limbii japoneze.

Limba „Kanji‟ din Japonia a luat naștere din scrierea tradițională chineză, informează „Reader's Digest‟. De-a lungul anilor, această limbă populară a evoluat, iar, ca rezultat, fiecare caracter din limba Kanji poate fi citit în mai multe moduri și poate fi interpretat diferit. De pildă, caracterul din Kanji pentru cifra „1‟ se poate pronunța în șase moduri - „hitotsu‟, „hito‟, „h‟, „ichi‟, „i‟ sau „wan‟. Un alt lucru interesant este că anumite cuvinte din limba japonezilor pot fi scrise și sub formă de cifre sau numere. Iată ce semnifică o parte dintre numerele speciale din limbajul japonezilor! 

În primul rând, trebuie să știi că numărul 39 este o prescurtare a mesajelor de recunoștință. De pildă, dacă o persoană din Japonia îți scrie acest număr într-un mesaj, trebuie să știi că el înseamnă „îți mulțumesc‟. 

În al doilea rând, numărul 29 se poate citi „ni san‟ sau „niku‟ și înseamnă „carne‟. Interesant este că unele restaurante și băcănii cunoscute din Japonia au promoții speciale la cărnuri în fiecare 29-a zi din fiecare lună a anului. 

De asemenea, 573 poate fi citit „ko-na-mi‟, fiind un număr des folosit de către producătorii de jocuri video. 

La fel ca în tradiția noastră și japonezii au un număr ghinionist. Nu este 13 ci... 893. Acest număr se citește „ya-ku-za‟ și are un trecut special. Numărul 893 a fost folosit, în trecut, de către un celebru sindicat al crimei organizate pe nume „Yukuza”. De aceea, acest număr este considerat păgubos. 

Numerele ghinionului japonez

În Japonia, patru și nouă sunt considerate numere ghinioniste din cauza pronunției lor. Patru este pronunțat "shi", care este aceeași pronunție ca moartea. Nouă este pronunțată "ku", care are aceeași pronunție ca agonia sau tortura. De fapt, unele spitale și apartamente nu au camere numite "4" sau "9". Unele numere de identificare ale vehiculelor sunt restricționate pe plăcuțele de înmatriculare japoneze, cu excepția cazului în care cineva le cere. De exemplu, 42 și 49 la sfârșitul plăcilor, care sunt legate de cuvintele pentru "moartea (shini 死 に)" și "pentru a trece peste (shiku 轢 く)". Secvențele complete 42-19, (care au murit 死 に 行 く) și 42-56 (timpul de a muri 死 に 頃) sunt de asemenea restricționate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel