Vrem să aducem în România medicamente care dizolva metastazele. Accesul este blocat

Lista medicamentelor compensate a fost actualizata in 2014, dupa 6 ani de asteptare. În continuare sunt aproximativ 100 de medicamente noi care nu au fost încă introduse pe lista medicamentelor compensate și gratuite. Pacienții români ar trebui să aibă acces la ultimele descoperiri în medicină la fel ca ceilalți pacienți europeni. Produsele generice sunt mai ieftine, iar statul încearcă să reducă cheltuielile pentru Sănătate promovându-le. Directorul executiv  Dan Zaharescu a prezentat poziția producătorilor de medicamente de ultimă generație, la interviurile DCNews.

"Aici trebuie să existe un echilibru în ambele tabere. Rolul medicamentelor generice este să asigure o acoperire pentru marea masă a populației. Ele sunt medicamentele care au ieșit de sub protecția brevetelor și pot fi fabricate de către orice producător", a declarat Zaharescu pentru DC News.

Directorul ARPIM a mai precizat: "Medicamentele nu sunt bomboane, pentru a produce chiar și un  medicament generic trebuie să ai un dosar de fabricație care să fie omologat la Agenția Medicamentului, procesele durează destul de mult. Regulile sunt foarte stricte. Pentru a putea să preiei un nou medicament și să-l lansezi pe piață, procesul poate să dureze între 1 și 2 ani”.
 
Noile terapii sunt revoluționare: vindecă boli care păreau de neoprit
 
”Producătorii de medicamente inovatoare, cum sunt membrii ARPIM, își asumă rolul de a impinge inovația tehnologică și inovația medicală spre domenii care au fost de nebănuit până acum câțiva ani. S-a ajuns să existe produse care dizolvă metastaze, care rezolvă anumite boli cronice, a spus Dan Zaharescu. Avem pe piață vaccinuri pentru teribila Ebola si pentru o mulțime de alte boli. Lucrurile evoluază foarte repede. Încercăm să lansăm aceste produse de vârf pe piața din România, pentru a da acces pacienților cu boli foarte grave la soluții terapeutice eficiente, revoluționare, care asigură performanțe de nebănuit în urmă cu un deceniu. Din păcate pentru pacienți, dacă au dispărut plafoanele din farmacii și alte bariere de acces, în cazul medicamentelor inovative, de vârf, se împiedică accesul prin înghețarea listei de compensare. Durează enorm înregistrarea unui medicament nou, iar lista de compensare se schimbă după ani de zile de la depunerea dosarului. În general, procesul este de 10 ori mai lent decât în țările europene", a menționat Zaharescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel