EXCLUSIV  Vicol s-a supărat pe AUR, după votul pentru procurorii DNA: Cu toată dragostea, e normal să nu fiu de acord

Sursa foto: Facebook Laura Vicol
Sursa foto: Facebook Laura Vicol

Avocata și deputata PSD Laura Vicol a mărturisit că a avut o discuție în contradictoriu cu cei de la AUR.

"Cu AUR am avut o discuție în contradictoriu. M-am supărat foarte tare, ieri sau alaltăieri, când noi, ca partid, am votat împotriva reducerii vechimii pentru procurorii DNA şi DIICOT şi AUR a votat pentru. M-am supărat foarte rău pentru că am avut această discuţie înainte, în grupuri, pe holuri, cum mai stăm şi ne adunăm şi le-am spus că un procuror trebuie să aibă vechime să se ducă la DNA şi la DIICOT.

"Este normal să nu fiu de acord"

Cu tot respectul pentru cei care acum îşi încep profesia, nu am nicio problemă cu nimeni, însă atâta vreme cât nu ai o experiență, în primul rând de viaţă, las-o pe aia profesională, când tu nu poţi să gestionezi un dosar de la parchete pe lângă Tribunal, dar vrei să accesezi şi ai posibilitatea să fii primit procuror la DNA.... Şi, iar, cu toată dragostea o spun, când ştiu că eşti procuror tânăr şi ajungi la DNA şi poate cineva îţi spune "dacă vrei să avansezi în cariera trebuie să faci aşa".... Am văzut cazuri. Este normal să nu fiu de acord. Culmea, președintele CSM-ului a vorbit, în momentul în care a fost întrebat cu privire la acest lucru, în Comisia juridică. A fost împotriva reducerii vechimii. Şi, cu toate acestea, s-a trecut peste", a declarat Laura Vicol, la DCNews.

Deputații din Comisia Juridică au respins, săptămâna trecută, o prevedere care ar fi dus la scăderea vechimii necesare pentru procurorii care vor să acceadă în DNA și DIICOT. Proiectul prevedea că pentru a fi numiți la DIICOT și DNA, procurorii au nevoie de minimum 7 ani vechime, față de 10 ani în varianta Iordache a legii. al USR PLUS pentru repararea legilor justiției după ce au fost modificate de celebra comisie condusă de Florin Iordache (PSD).

Reprezentanții parchetelor au susținut amendamentul în fața deputaților juriști, motivând că o vechime prea mare reprezintă o barieră majoră pentru repopularea DNA și DIICOT cu procurori, după valul de pensionări din ultimii ani.

Vezi și: PNRR, în Parlament. Vicol: O mascaradă. Cîțu, declarație politică JALNICĂ!

Vicol, fază tare cu Barna la LIFT: Nu vă mănâncă!

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel