Un violonist român i-a fermecat pe europeni

razvan stoica
razvan stoica

Răzvan Stoica a câştigat săptămâna aceasta o competiţie europeană prestigioasă: concursul „New Talent”, iniţiat acum 44 de ani chiar de Sir Yehudi Menuhin, celebru violonist și dirijor american. Răzvan Stoica este primul muzician român care a câştigat marele premiu în istoria de 44 de ani a concursului, desfăşurat anul acesta la Bratislava.

„Au fost 30 de înregistrări când s-au făcut selecţiile, apoi au rămas opt în semifinală, şi în finală trei şi un singur premiu. Am participat în fiecare an cu un artist, dar anul acesta l-am adus în Romania şi sunt mândru de acest lucru”, a declarat proaspătul laureat, potrivit digi24.ro.

Răzvan a studiat la Liceul „George Enescu” din Bucureşti, dar Conservatorul l-a urmat la Amsterdam. Acum el locuieşte în Olanda şi cântă alături de orchestra sa, înfiinţată în urmă cu doi ani. Are o mulţime de angajamente în Olanda, în Germania, iar de anul viitor şi în Statele Unite, unde va concerta la celebra Carnegie Hall din New York.

Cântă la un Stradivarius din 1729

„Foarte multe persoane mă accesează pe Facebook şi mă întreabă când o să cânt în Romania, dar nu pot să le dau nici o dată în acest moment. Nu există, din păcate, invitaţia pentru a concerta aici”, spune Răzvan Stoica.

De patru ani, Răzvan cântă la o vioară Stradivarius fabricată în 1729, pe care a câştigat-o într-o competiţie cu alţi 170 de candidaţi. Luna viitoare, el va cânta pe scena unei săli prestigioase, Conzertgebow din Amsterdam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel